Jeg stoler ikke på at flåtekrybben tåler grønn sjø på dekk, så har laget eget surresystem |
Vegard & Frodes hjemmemekka løygang er på igjen - bl.a. for å minske sjansen for bombrekk i jibb |
Mannskapet er tett involvert i forberedelsene og vi har bl.a. etablert vaktsystemet for både normalforhold og dobbeltvaktssystem om vi skulle møte på ekstra utfordrende forhold. Vi satser på at skipperen seiler nettopp skipper det første døgnet, men at vi deretter legger opp til en rulle med 3 timer på og 9 timer av for alle. Vi har også bevilget oss luksusen å ha en egen byssevakt (som går på rundgang) siden vi er såpass mange om bord.
Vaktsystemet vårt |
Menyen er
også så godt som ferdig da det er viktig å få handlet godt med mat før avreise
og at alle føler at de spiser godt. Som på forrige kryssing er det bare å glede
seg til mange lekre retter! I tillegg tar vi med oss gode porsjoner med Real
Turmat for de dagene som det evt. er så tøffe at ingen har lyst til å stå
nedenunder å lage mat. Under ser dere menyen vår.
Elisabeth
og barna flyr hjem 24. april, og mannskapet kommer henholdsvis 25. og 27.
april. Deretter skal vi bruke noen dager på at alle blir ordentlig kjent med båten,
på en ordentlig sikkerhetsgjennomgang, litt proviantering og på litt
"kos" som f.eks. bading og å nyte en øl i solen.
Ansvarlig
|
Rett
|
Dag 1 Anthon
|
Kylling-wok og pasta
|
Dag 2 Vegard
|
Bouillabaise
|
Dag 3 Frode
|
Indisk kylling med ris, agurksalat, mangochutney og naanbrød
|
Dag 4 Terje
|
Fiskegryte
|
Dag 5 Hans Petter
|
Kyllinggryte med ris, salat og god saus
|
Dag 6 Anthon
|
Lasagne og salat
|
Dag 7 Vegard
|
Risotto med svinekjøtt
|
Dag 8 Frode
|
Svinekoteletter med stekt sopp og løk, potetmos og rotgrønnsaker
|
Dag 9 Terje
|
Kjøttkaker i brun saus med rotgrønnsaker / poteter eller ris (alt lage
dette som hamburgere)
|
Dag 10 Hans Petter
|
Svinefilet med stekte poteter, grønnsaker og peppersaus
|
Dag 11 Anthon
|
Entrecôte, båtpoteter, brokkoli og peppersaus/bearnaise-saus
|
Dag 12 Vegard
|
Cheeseburger med båtpoteter
|
Dag 13 Frode
|
Pølsegryte Normandie med løk, tomat, laurbær og kokte poteter
|
Dag 14 Terje
|
Pepperbiff med grønnsaker / poteter / ris
|
Dag 15 Hans Petter
|
Entrecote med bernaise, poteter og grønnsaker
|
Dag 16 Anthon
|
Pasta bolognaise
|
Dag 17 Vegard
|
Omelett med rester
|
Dag 18 Frode
|
Taco av corned beef og brune bønner
|
Dag 19 Terje
|
Spagetti med carbonara - bacon/egg/ost/ alternativt eller Spagetti med
skalldyr (ie reker, kreps hermetiske)
|
Dag 20 Hans Petter
|
Kjøttkaker, brun saus og poteter
|
Vi drar
sammen med en del andre norske og svenske båter fra Antigua 1. mai, og satser
på å gå rett til Azorene, en tur på cirka 2 uker. Der bytter vi ut en av
mannskapet og ligger til vi får et bra værvindu for å sette kursen mot Irland.
Dit flyr Elisabeth og barna igjen når Friskus har ankommet.
Hei Svigersønn ! Så fint at de er helt i rute med forberedelsene til returen ( var litt i tvil om det....!) Særlig glad for at alt sikkerhetsutstyr er på pkass og godt at ( enda et) godt mannskap snart er på plass. Håper at ikke "kyllingsøm" blir aktuelt på returen heller ! Menyen ser flott ut og er godkjent av svigermor - så nå ble du vel glad ! Vi lover å passe godt på dine 4 kjære her hjemme og så må du passe godt på deg selv ! Portørklem
SvarSlettØnsker deg en fin og problemfri tur tilbake over Atlanteren med nytt mannskap .Ser i allefall ut som om maten blir meget bra. GOD TUR.HILSEN FRA SIV:
SvarSlett