Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

fredag 13. mai 2016

Så kom vestavinden (35:09.450N 39:05.700W)

Jeg ser på stjerne og de ser på meg, bølgene bruser, vinden suser og det er svart som natten, kanskje ikke så rart - sitter her på 03 til 06 vakta i et rødlig skjær fra nattmodus på instrumenter og klokken er snart 04.

I går kom vestavinden for fullt – med frisk vind/bølger i hekken og litt gammel sjø inn fra babord – da er det duket for «karusell» om bord. Vi slenger 15 – 20 grader babord /styrbord pluss «god» bevegelse opp/ned i fartsretningen. Ikke lett for de som ligger ned for å sove.

Intens innsats fra rorvaktene (første dagen på turen hvor vi ikke sette på autopilot under måltidene så vi kan spise samlet) og alle må ta små støttesteg for å bevege seg rundt i båten.

Fra byssa trylles de herligste retter frem – siste tilskudd er biffsnadder med gul biffsaus ala Svelvik.

I går ettermiddag snakket vi med en skotsk båt (på VHF) som passerte oss med spinnaker opp – de var opptatt med sine «drinks» - vær sin lyst & stil. (…og risikoprofil).

Sitter med et halvt øye ned på loggen – ligger jevnt over 8 knop, ser også 9 tallet og da setter Friskus hekken i vannet så morillen spruter. Skal det gå fortere nå må Friskus få vinger.

Snart er 500nm igjen fest – da har skipperen lovet kald Coca-Cola.

Terje
 
Posisjon: 35:09.450N 39:05.700W
Vind: SV, 14-15 m/s
Vær: Overskyet, gløtt av sol
Rettvisende kurs: 70 grader
Båtfart: 8,5 knop
Seilføring: 3 rev i storseil og stormfokk, styrbord halser
Utseilt distanse siste døgn: 170 nm
Distanse igjen til Azorene/Horta: 542 nm
ETA Azorene/Horta: 16/17 mai
Temperatur i salongen: 24 grader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.