Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

mandag 3. november 2014

Reparasjonsmøte


Denne uken var vi i Fredrikstad for å bli enige om hvordan Friskus skal repareres.
Tilstede var takstmann for forsikringsselskapet, Frode, jeg, vår rådgiver(min far) og vår takstmann i tillegg til representat for verkstedet. Vi gikk igjennom reparasjonsprosedyren som Frode hadde skrevet, og ble enige om hva som skulle utføres, og hvordan det skulle testes i ettertid.

 Deretter gikk vi ned i hallen for å se på båten, og den ser jo ganske annerledes ut der den står inni en hall, uten mast, med masse hull og tegninger påseg, og ikke misnt et sterkt nedpusset ror. Vi ble også gjort oppmerksomme på at ettersom båten er stoffet med VC 17, så har rorstammen begynnt å korrodere ganske kraftig! Vi vil selvfølgelig ikke risikere at roret brekker når vi er utpå, så nå blir det til at hele roret og rorstammen også byttes. Dette vil (etter all sannsynlighet) gå på garanti.

Alle skader utenpå vil bli reparert etter alle kunstens regler, det er faktisk oppbyggingen inni som skaper mest hodebry. Ettersom såpass store båter vanligvis får innredningen satt inn FØR dekket støpes på, er det jo et lite problem å få inn det nye toalettrommet..... Veggene vil derfor få noen ekstra skjøter, men det skal vi klare å leve med. Ny innredning er bestilt fra Hanse. Mast inkludert alle vant skal også byttes. Det ble funnet noen sprekker, i tillegg til at undervantene var blitt veldig slakke, uten at vi helt skjønte hvorfor. Vi har tenkt og tegnet mange kreftpiler på den masta og ventene etter fallet. Uansett masten byttes, og det er hovedpoenget

Vi fikk ikke noe tidspunkt for når reparasjonen skal være ferdig, men det skal mange båter inn i hallen etter vår. Vi har stor tro på at Friskus blir helt fin igjen etter reparasjonen, og som jeg har tenkt mange ganger; skutesiden faller ikke av selv om det skulle være noe galt med reparasjonen. Det blir bare litt mer som  må fikses når vi kommer hjem igjen!

Roret ble pusset ned







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.