Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

torsdag 18. desember 2014

Reparasjonen går sin gang

Toalettrommet er nå tatt ut, og skrogsiden gjennoppbygget.
Skipperen har nå vært på besøk hos Friskus 3-4 ganger og reparasjonen går heldigvis som planlagt. Slevikkilen Båtbyggeri viser seg som en kompetent og fleksibel båtbygger som foreløpig leverer et veldig godt resultat.

 Båten ser jo fortsatt ut som en slagark (maritim versjon av slagmark), men heldigvis har skipperen vært nok på diverse verft til å ikke la seg stresse av det. Det viktigste er at nå når det aller meste av glassfiberreparasjonen er ferdig, fremstår båten faktisk mer solid enn den gjorde før skaden. Stivere og skott har fått ekstra avstivning og håndarbeidet er supert.


Videre benytter vi anledningen når båten likevel er tatt fra hverandre til å oppgradere septikankene til stål da plasttankene hadde begynt å lukte. Vi bytter også  avløpsrørene til slike med diffusjonssperre. Til slutt bytter vi skroggjennomføringene (som uansett er tatt ut) med nye i syrefast stål.

Ny innredningen er pakket klar hos produsenten og dukker nok opp i Fredrikstad ganske snart. Videre ankommer ny mast i begynnelsen av januar, og seilmaker Are Eklund (som for øvrig også er kompetent og fleksibel) starter da jobben med å flytte "ekstrautstyret" over fra den gamle masten til den nye. Vi benytter da også anledningen til å oppgradere vantene til Dyform, samt få inn et ekstra genoafall som har vært et savn en stund.

Noen sier det snart er jul, men viktigere er vel at det nærmer seg båtutsett og vintertesting?
Vinduet er tatt ut........



Skrogsiden utenpå.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.