Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

onsdag 20. mai 2015

Rettsmegling

Da Friskus veltet på land i august så alle de tilstedeværende det som en grei forsikringssak å få orden på skaden og alle andre utgifter og utlegg den førte med seg. Nå viste det seg å bli ganske mye mer trøblete enn anntatt, da marinaen ikke hadde gyldig forsikringsdekning!! Det vil si, de hadde forsikring, men den dekker ikke " løft, transport og lagring av annen manns eiendom"....... De selv var jo i god tro da skaden skjedde, og ble like overrasket som oss.

Etter hendelsen har det vært to parallelle prosesser- en med å få båten reparert og klar til tur, og en for at vi skal få dekket våre utgifter i forbindelse med skaden inkludert et verditap for båten. Det har etterhvert blitt 4 parter i saken med hver sin advokat, og det har blitt skrevet mange tykke dokumenter med tildels tungt advokatspråk. Vi synes det tok kaka da marinaen hevdet at dette var et "hendelig uhell" som skyldtes materialtretthet i en vogn fra 2010. Vi som er sivilingeniører og er borti dette rett som det er i jobbsammenheng, skjønte fort at dette bare var tull, og lett å knuse den argumentasjonen!

19 mai var en dag vi hadde sett fram til lenge. Det var 4 parter inne til rettsmegling; Asker Marina, deres forsikringsselskap Vardia (som de ikke bruker lenger!!), oss og vårt forsikringsselskap Pantaenius. I tillegg var det to tvister  å løse; hvem betaler hva til oss, og hvem betaler hva for reparasjonen. En ting som var helt sikkert var at vi ikke skulle batale noe for reparasjonen! Vi møtte i Asker og Bærun Tingrett ( håper jeg slipper å komme dit igjen) og møtte en svært myndig dommer. Ikke noe tull her! Etter at alle 4 parter hadde lagt frem sine innledningsforedrag, og Frode hadde gått grundig igjennom hvorfor dette ikke var et "hendelig uhell" på grunn av materialtrettehet i tralla, ble alle sendt på ulike rom. Vi ble sittende sammen med vårt forsikringsselskap, da vi ikke hadde noen motstridende interesser.  Det ble flere runder med forslag frem og tilbake, men man vet jo at i en rettsmegling er det ingen "vinnere". Til slutt sto det om 40000 som det var vanskelgi å få fordelt, men den ne parten ga seg til slutt og vi fikk et oppgjør vi er godt fornøyd med alt tatt i betraktning.

Vi synes det er veldig deilig å være mentalt ferdig med saken, å ha fått igjen  våre utlegg og litt i reisekassa.  Nå kan vi bare se fremover og idag er det 1 måned til vi drar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.