Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

mandag 5. oktober 2015

Familiegjenforening i Portugal

[Gjesteinnlegg, skrevet av Mormor Eli]

Mormor, morfar, Sofie og Andreas gikk forventningsfulle ombord i flyet som (endelig) skulle bringe oss til mannskapet på "Friskus" som lå i Cascais, en liten, koselig kystby en halv time nord for Lisboa. Gjensynsgleden var gjensidig og stoor da barna sto utenfor hotellet og ventet på oss. Nå skulle vi alle bo sammen på hotell i 10 dager, slik at både barn og voksne fikk en liten ferie i ferien ! Hotellet var veldig fint og lå rett ved havet, slik at Frode kunne se rett ned på "Friskus" som lå trygt i marinaen nedenfor. Mellom oss og havet lå det et lite fyr som blinket inn i hotellrommene hele natten, så det var faktisk ganske koselig !






Fyret blinket inn gjennom hotellvinduene.


Bassenget var nesten godt og varmt og bød på avkjøling etter varme aktiviteter og utflukter. Det ble mye bading og lek i solen og barna koste seg i bassenget og på solseng. Det er jo ingen sak når alle tre barna svømmer som fisker og solen skinte på oss nesten hele tiden. I løpet av oppholdet fikk vi også se på og lese mye av det barna hadde gjort på "Friskusskolen". Det var masse flotte arbeider og turbøkene var flittig brukt. Det var så imonerende og dere er kjempeflinke alle tre og dere kommer til å lære masse underveis som ikke står i pensum !

Avkjøling med Morfar i bassenget

Lørdag 26. september var det koselig bursdagsfeiring om bord for skipper'n. Barna hadde laget hver sin deilige sjokoladekake og masse fine presenter og kort til pappa og det vanket vel noen gaver fra oss besøkende også. Flagget var heist og bursdagssangen ble avsunget som seg hør og bør. Koselige familienyheter ble også overbrakt til stor glede ! Det ble mange hyggelig luncher og middager både i marinaen og inne i den lille, pittorekse byen og heldigvis fikk Silje blåskjell som hun er så veldig glad i !

Frode ønsket seg Båtbursdag
Alle 9 til lunsj
En dag beøkte vi den unike, eldgamle byen Sintra, som står på Unesco's verdensarvliste. Det er et gammelt slott i pastellfarger (!) med tårn og spir. Veldig spesiell og morsom å ha sett, men bussturen ble litt lang....
På slottet Pena i Sintra

For en utsikt!

En annen dag ble vi invitert med på seiltur til Lisboa, ca. 2 timer unna. Portugal var/er jo også en sjøfartsnasjon, så der så vi fra sjøen to kjente landemerker for Lisboa: Sjøfartsmonumentet av en skute med oppdgelsesreisende i baugen, og Belem-tårnet. Vi besøkte også borgen, Castelo sao Jorge, som ligger på toppen med flott utsikt over hele Lisboa. Ned igjen tok vi gul skrangletrikk, som jo er et "must" når man er i Lisboa. Besøket ble avsluttet med lunch på hovedtorget, Place de Commercial nede ved sjøen og en liten tur i hovedhandlegaten ble det også tid til (men det ble ingen "fangst"!) På vei hjem fikk mormor invitasjon til å overnate på svai ute i bukten sammen med svigersønnen og Øyvind. Det ble en veldig hyggelig kveld med kortspill og spørrespill og når trekkspillet også kom frem, kunne det jo ikke bli bedre !
Morfar og Øyvind på dekk

Mormor og jentene ved sjøfartsmonumentet

Koselig med Mormor

Siste dagen ble det tur for noen til Oceanariumet, som er Europas nest største akvarium. Der fikk barna se bl.a. både solfisk, hai og pingviner.

Siden vi jo hadde 40-års bryllupsdag, ble den feiret med "vorspiel" med overrekkelse av mange flotte båtlagde presenter; vevd duk, koselig kosedyr, fine perlekjeder og strikkarmbånd og nydelige kort med glitterskrift og fingerhekling, som vi nå gleder oss over her hjemme. Middagen spiste vi på en utsøkt og trendy restaurant på et hotell som lå helt i vannkanten rett over gaten for vårt hotell. Barna koste seg over maten og var eksemplariske hele kvelden ! Godt gjort, for middagen varte jo i flere timer !

Tusen takk for oss og for en kjempehyggelig familieuke og for at vi fikk ta del i seilerlivet deres på nært hold! Vi ønsker dere alt Hell og Lykke på den videre ferden mot spennende Marokko og videre til Kanariøyene - I tankene er vi jo med dere hele tiden !

Stor klem fra mormor og morfar, Sofie og Andreas

1 kommentar:

  1. Hei igjen . Ja nå har dere hatt noen fine dager med noen av familien. Vet jo at mormor og morfar har gledet seg veldig for å reise nedover. Særlig det å få treffe barnebarna igjen må ha vært fantastisk hyggelig . Forstår at dere hadde det kjempekoselig. Hyggelig at dere fikk feiret både en bursdag og en bryllupsdag i sammen også. Jeg måtte nok bare nøye meg med å være i Portør i høstferien. Men hadde et fantastisk " sommervær " hele uka. Temp opptil 22 gr i skyggen og 14 i vannet. Ikke så dårlig i oktober og vi er i Norge. Så ønsker jeg igjen at dere får en fortsatt fin tur videre .klem fra Siv

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.