Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

søndag 22. mai 2016

Ventedager på Azorene


Med en gang vi ankom Azorene begynte vi å se etter mulige værvinduer for avreise til etappe 2 til Irland. Dessverre oppdaget vi fort at 2 store lavtrykk var i anmarsj, og at vi sannsynligvis ikke ville kunne legge ut før etter mer enn en uke! I skrivende stund blåser det over 30 knop inne i havnen, men vi er godt fortøyd, så skipperen er veldig glad for at vi har hatt tålmodighet til å vente.

Mens vi venter prøver vi å kose oss så godt vi kan, og også få unna det som skal gjøres av praktiske gjøremål. Den mest ubehagelige jobben har vært å prøve å få orden på septiktankene, der aktre atter en gang viste seg å være tett! Skipperen måtte derfor til pers, og i mangel av gummibåt ble en bademadrass funnet fram. Heldigvis var det godt trykk i vannslangen på land, så med litt "staking" utenfra kom det som hadde satt seg fast ut i en fei. Det var da veldig greit å ligge på en madrass og ikke nede i vannet! Vi har hatt problemer med å få tak i båt-toalettpapir siden Kanariøyene og har derfor brukt vanlig (men dårlig) papir. Det er nok dette som er kilden til problemet, og vi håper at det skal bli bedre igjen når vi returnerer til fastlands-Europa.
Klar til do-oppdrag


Det stakes i vei!
Vi har også forberedt oss til grisevær med å sette opp kalesjen. Når det så bakes kanelsnurrer blir det riktig så lunt og koselig. Tettheten av gourmetkokker om bord er dessuten meget høy om dagen, så den ene nydelige retten etter den andre trylles frem.
Kanelsnurrer - mmmmmm


Friskus i campingvognmodus
Horta er en veldig koselig, liten by som ligger trygt mellom grønnkledde åser. Det er en stor kontrast til Karibien, da det omtrent ikke er søppel å se, det er ryddig og ordentlig over alt, og det er tydelig at noen har tenkt når de har anlagt parker, gater og annen infrastruktur. Det bor visstnok bare rundt 16000 mennesker på hele øya (og de fleste i Horta), men det er likevel gode butikker her slik at vi får tak i det vi trenger. Det er også deilig å erfare at Karibiens skyhøye prisnivå igjen er byttet ut med sydeuropeiske priser.
Horta fra sjøen

Hovedparken i byen

Legendariske Peter's

Flere slike i byen
En dag leide vi også bil og tok oss en rundtur på øya. Vegard tok ansvar og for første gang på turen hadde vi gleden av å kjøre en Toyota! Vi brukte 5-6 timer rundt øya, men tok oss da særdeles god tid og stoppet både titt og ofte. Det var ikke aller verdens severdigheter, men landskapet i seg selv var absolutt verdt turen. På nordvestsiden av øya var det imidlertid et spesielt stopp: for 60-70 år siden kom et stort stykke land opp av havet og utvidet øya med flere hundre meter (Azorene er jo vulkanske øyer). Dette stedet minnet litt om Lanzarote med sin steinete grunn uten vegetasjon. Vi hadde også planer om å gå opp i krateret i hovedvulkanen midt på øya, men det var så mye skyer at vi fant ut at vi uansett ikke ville se noe som helst, og det ble retur til Friskus.


Horta fra øst


Østkysten

Toyota Yaris!!!

Nytt land - legg merke til fyret som vi tror var slutten på øya før
Horta fra vest
Det ser nå ut til at vi kan komme oss av gårde på halen av lavtrykket, kanskje på onsdag eller torsdag. Vi er i alle fall klare for å seile litt snart igjen. Forresten ble utseilt distanse fra Antigua på 2470 nm. På 15 dager og 16 timer ble gjennomsnittsfarten da 6,56 knop og vi har tilbakelagt 8828 nm totalt på turenJ.


Ellers savner skipperen kona. Det blir liksom ikke helt det samme å dele lugar med gennakere og stormseil, samme hvor glad jeg er i gennakeren!
Mine nåværende "romkamerater"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.