Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

søndag 1. mai 2016

Klar til avreise

Vi er klare for avreise! Søndag klokken 12 lokal tid går startskuddet for "Vikingaracet" som den svensk/norske samseilingen på 13 båter har fått navn. Friskus sitt kompetente mannskap er superklare for å legge ut i morgen.
Hele mannskapet klar for tur, Hans Petter, Terje, Frode, Anthon og Vegard
Vi har hatt et hektisk døgn med tetting av skaden i vanntanken. Etter å ha tømt hele rommet under køyene foran har vi utbedret de to grunnene til lekkasjen: Brakketten som var bøyd (som holder tanken sideveies) har blitt stemplet opp på nytt med materialer og festet med kiler og Sikaflex.
Vanntanken er stemplet
Tankstussen som hadde sprukket har blitt limt og kilt fast med nok en kile. Det som lå oppå stussen er fjernet og stuet et annet sted.
Ny sika på slangstussen med kile under


Terje dytter sika med finger og tannpirker (i munnen)
Det meste av det som ble vått i rommet ble tørket over natten, men barnas klær var fortsatt våte. Det var en del folk som gikk forbi på brygga som lurte på hvorfor 5 voksne menn hadde mange rosa og lilla små T-skjorter langs rekka...
Tørkestativ
Vi hadde jo også en del andre, planlagte gjøremål som vi måtte gjøre parallelt. Vi fikk gjort en skikkelig handling og vasket, tørket og stuet frukt og grønnsaker.

Frukt og grønnsaker pakkes
Vegard er navigasjonsansvarlig og gjør en super jobb i forberedelsene. Vi har lastet ned ny programvare og laster ned ruting for vår seilas. Til dette får vi hjelp av Anthon og Vegards kamerat Aksel Magdahl. Aksel har blant annet seilt navigatør i Volvo Ocean Race, så vi føler oss veldig godt ivaretatt og har super støtte også fra Aksel:-)
Vegard ser på værkart for Atlanteren
Vi har også mer "huslige" sysler: Vi kan ikke finne mer enn ett lebrett til salongen, så vi måtte lage ett til. Terje måtte imidlertid fram med bruksanvisningen for å forstå at innstillingen for "knappehullssying" ikke passet så godt for en 2 meters søm!
Sying av lebrett
Ellers har skipperen fått kommentarer på at han burde ha vært mer på jobben i det siste dømt ut ifra fargen på føttene.
Seiling i mange måneder versus 2 dager...
Alt vel i Friskus nå altså. Skipperen er veldig, veldig fornøyd, med mannskap som takler både uforutsette og forutsette utfordringer på strak arm og det er veldig god stemning om bord. Vi gleder oss veldig til å legge ut i morgen og forsøker å fortsette på bloggen med litt oppdateringer, dog uten bilder før vi ankommer Azorene.

1 kommentar:

  1. Hei ! Så godt at tanken ikke lenger er lekk - da kan dere jo bare seile vekk ! God seilas og kos dere masse alle sammen ! Klem fra Eli og Knut

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.