Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

lørdag 30. april 2016

Vanntanken har sprunget lekk

Vi er vel fremme på Antigua, men har fått en uventet utfordring: Da vanntanken skulle fylles ble den aldri full, og vi begynte å ane uråd. Det viste seg etter hvert at den hadde sprunget lekk i påfyllingsstussen og vi hadde cirka 200 liter vann som hadde rent ut av vanntanken!
Mannskapet har absolutt vist seg som veldig gode, for alle kastet seg over utfordringen med å tømme hele rommet under køyene foran. Det resulterte i en kaosbåt. Vi måtte etter hvert finne fram elektrisk pumpe for at det skulle la seg gjøre å bli ferdige i løpet av kvelden. Terje krabbet nedi og og sugde med pumpe, tørket med håndkler og la ut bleier. Vannet har selvfølgelig også rent bakover i båten via bunnstokkene og kommet ut bade her og der.



Kaos inne


Terje på oppdrag under køyene i lugarene forut
Anthon pumper - i varmen (derfor er bildet sensurert grunnet for mye naken hud)

Kaos ute

Heldigvis er det ikke så mye som er ødelagt, for det meste sto i tette plastkasser. Det mest verdifulle var nok Øyvinds båt bygget av en makrell i tomat-boks (med papirseil). Ellers noen tegneserier og oppgavebøker. Nå er alt tatt ut til tørk og vi funderer på hvordan vi skal reparere dette. Det er stussen til påfyllingsrøret som har en sprekk, så det er bare når tanken er helt full vi har et problem.
Før dette hadde vi en strålende testseilas fra Guadeloupe i dag med flott slør hele veien. Vi fikk også tid til enda en MOB-øvelse på turen som gikk strålende og Anthon & Terje disket opp med omelett til lunsj. Vi fikk også testet den lokale rommen til ankerdram.

Inn til Antigua i turkisblått vann

Ankerdrammen er klar






2 kommentarer:

  1. Hei! Så leit å høre at dere har fått uventede problemer. Håper det lar seg ordne så dere kommer avgårde sammen med de andre!

    SvarSlett
  2. Er ikke hele mannskapet lagt av ingeniører...? Dere finner vel en lur løsning. La oss håpe det er det siste problemet dere møter. Lykke til! Forslag: drikke rhum istedenfor vann, ikke dusje i 4 uker, spise i papp tallerkner

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.