Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

søndag 17. april 2016

Venting på Les Saints



Jeg skal innrømme at de siste dagene har føltes litt som å vente. Vente på flyet vårt som går om en uke. Men vi prøver å ikke tenke så mye på det, og nyter heller de siste dagene her i varmen, selv om noen av dagene føles litt lange nå som alle bøker er utlest.

Vi har ligget en uke på Les Saints, der vi har vært to ganger før. Der er det veldig fint, og vi har gått tur til et gammelt fort og grillet på en flott grillplass på stranden omgitt av ville høner,geiter og salamandere. Elise hadde laget deig så vi grillet pinnebrød til forrett, det var veldig godt! Vannet på Les Saints er glassklart og man ser 8 m rett ned til bunnen, man blir bortskjemt av sånt.
Vi merker at det går mot sommer her også, det begynner å bli varmere, noe som gjør at bading er en viktig del av dagen. Vi har ikke brydd oss så mye med å måle temperaturen i vannet rundt omkring, det har jo vært varmt nok uansett, men nå har vi slengt i termometeret, og det viste 29 grader.Nemlig:D Når solen har gått ned synker jo også temperaturen, men det er utrolig deilig å ta nattbad under stjernene, ofte er det også tydelig morild.
Kosestund på badeplatformen
Ettersom denne øya hører til Guadeloupe, som er Fransk, er det franske varer å få tak i her. Jeg er så heldig å ha en ivrig (stor) jollekjører om bord som kommer med ferske baguetter til frokost nesten hver dag. Inni den koselige lille byen her er det en liten kirke der Maria sitter i en båt på veggen, litt annerledes enn i andre kirker. Det er også mange kors plassert rundt omkring, gjerne på fine utkikkspunkter. Vi har gått tur i byen og vært innom det som er av souvernirbutikker, men det var ikke veldig mye som fristet.
Byen i Les Saints

Maria i båt i kirken

Barna har roet seg veldig fint om bord og ser ofte ikke poenget med å gå i land i løpet av en hel dag. Det hadde vi ikke trodd før vi dro, spesielt ikke for Øyvind som er glad i å løpe. Nå som skolen er slutt har de funnet frem alle bøkene de har med og laget bibliotek, som de ivrig låner av og leser på sengen. Selv Silje som begynner i 1 klasse i august leser mange bøker med store bokstaver. Vi har fått god tid til å spille spill, og da går det mye i Idiot, Monopol og nå til slutt Amerikaner.
Monopol-både gøy og lærerikt
 Storseilet har fått noen rifter og trenger en reparasjon derfor dro vi inn til Point-a-Pitre. Dette ble den siste ordentlige seilasen jeg og barna er med på her i Karibien. Det ble en veldig fin seilas med barn på dekk i sola og ingen sjøsyke. Elise la termometeret på bordet i cockpiten og kunne storøyd fortelle at det viste 50 varmegrader! Nå er storseilet tatt av, klart til å leveres til seilmakeren, før vi tar den siste lille uken på en øy utenfor her, og nyter det aller siste av badevann og sandstrand.
Silje og seilet



Elise i farta på fender'n



1 kommentar:

  1. Hei alle. Nyt de siste dagene med sommer, sol, bading og annerledes (kultur)liv. Vi skjønner det blir litt trist å forlate Karibien, men her hjemme er det veldig mange som nå venter på dere og gleder seg til dere for en kort stund er tilbake i gamlelandet. Og, dessuten - med alle positive opplevelser dere har hatt, er det jo mulig å besøke Karibien igjen en gang. 4 besteforeldre slår nå tiden ihjel til dere kommer tilbake med snekring i Portør. Sees snart - hilsen moff og mormor.

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.