Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

fredag 29. april 2016

Fullt mannskap!

Friskus sitt nye mannskap Hans Petter fikk en rolig start på seilturen med en tur rundt Guadeloupe til Deshaies. Overgangen fra Norge er stor, med sine snøbyger i april, til deilig varme. Dessverre ble han solbrent selv om han brukte faktor 30 to ganger i løpet av første dag!


I Deshaies har vi fått tatt siste vask av båten under slik at det skal holde for hele hjemturen. Det har også blitt den siste ordentlige avslapningsdagen med tid til lesing, bading og en liten bytur. Onsdag kveld ble mannskapet fulltallige, da Anthon, Terje og Vegard ankom etter en problemfri reise. Det ble et hyggelig første møte med alle som skal være med og vi fikk til og med tid til en liten ankerdram selv om vi ikke hadde vært ute og seiltJ.
Nytt mannskap - f.v. Hans Petter, Terje, Vegard, Anthon

Torsdag har vært en travel dag med "Safety day" med full gjennomgang av båten og hvordan vi skal takle vanskelige situasjoner. Vi har hatt MOB-øvelse og heist stormseilene, utført riggsjekk og hatt evakueringsøvelse. Det har også blitt en siste tur til toppen av masten og ned igjen for å inspisere riggen. Til sist har vi toppet opp drikkevann med watermakeren. Heldigvis er alt i orden.
Vi hadde flere timers sikkerhetsgjennomgang

Klar til MOB-øvelse


MOB

Trygt om bord
Fredag setter vi kursen for Antigua og Jolly Harbour. Der venter 12 andre norske og svenske båter for "Vikingaracet", en selvarrangert miniseilas der vi seiler mer eller mindre sammen til Azorene og skal rapportere innbyrdes til hverandre en gang i døgnet. Vi skal prøve å publisere en oppdatering på bloggen hver dag (uten bilder) for de av dere som har lyst til å følge oss.


2 kommentarer:

  1. Hei Svigersønn ! Nå er dere forhåpentlug vel fremme på Antigua, godt at alt mannskap nå er på plass og at dere tar ankerdram selv om ankeret ikke er ute ! Ser fint bilde av snacshyllen, den har vi hørt rykter om ! Vi koser oss veldig med ditt forrige mannskap. Idag våknet vi til sne, så bare nyt solen og varmen. Hils alle og Lykke til i "Vikingeracet"! Klem E & K

    SvarSlett
  2. Hei Frode. Vil bare få ønske deg og det nye mannskapet god tur og lykke til i "Vikingracet", . Regner med at det nå blir en stund til neste ankerdram ,så det blir viktig å få vanntanken i orden. Greit å passe på væskebalansen i varmen. Håper dere nå får en fin tur alle sammen. Siv.

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.