Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

torsdag 3. desember 2015

Bonito

Svisjjjjj! Bzzzzzzzz. 6 par øyne løfter seg fra iPader, korssting, bok, julelenke, oppvask og blogginnlegg, og styrter opp i cockpiten. Fiskesnøret med den blå blekksprutkroken på, drar seg ut med en voldsom fart før Øyvind får tak i snella og begynner å dra inn. Fisken er ikke så sprelsk idag, noen bølger bak kan vi se den komme, og det er ikke en Wahoo sånn som sist. Den har gitt opp allerede før den kommer til båten, så den er lett å få opp i håven og ombord i Friskus. Dagens fisk er en Bonito, som betyr "pen " på spansk, men jeg synes ikke den er så veldig pen........ Det er den mest vanlige fisken å få har vi er nå, ser vi på fiskekartet vårt. Fisken blir sløyet og stekt til lunsj, og nå skjønner hvorfor den heter Bonito, for den smaker veldig godt.
 
Etter lunsjen har vi nådd første delmål som er halvveis over Atlanteren. Det var 2800 nm til Karibien når vi dro, og endel sikksakk har vi seilt, men nå er det 1400 nm igjen. Milepælen ble feiret med godteri og potetgull, gaver til barna og så ringte vi hjem med satelittelefonen.Farmor og Mormor ble veldig glade for å høre at alt sto bra til her ute.
 
Ellers så har sjøen tatt seg opp igjen. Det blåser nå 15-20  knops vind, og bølgene har blitt høyere. Det er slitsomt å være i konstant bevegelse, og samtidis skulle utføre diverse gjøremål. Fordelen er at vi får konstant trening av magemuskler og annen core muskulatur, så aldri så galt at det ikke er godt for noe ; )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.