Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

lørdag 26. desember 2015

Har du lyst til å seile med Friskus?

Etter å ha fordøyd inntrykkene fra Atlanterhavsseilasen litt har vi bestemt oss for at vi ikke vil ta med barna på tilbaketuren (som statistisk sett er tøffere værmessig enn turen vestover). Elisabeth flyr derfor hjem med barna. Skipperen har imidlertid veldig lyst til å seile, så da mangler bare mannskapetJ

Jeg forsøker derfor å finne folk som har lyst på et lite eventyr til å bli med på hele turen fra Karibien til Irland, eller på deletappene Karibien – Azorene eller Azorene – Irland. Ideelt sett bør vi være mellom 4 og 7 personer om bord, avhengig av hvem det blir og aller helst vil jeg at mannskapet blir med på hele turen, da vi har mer fleksibilitet med avgang fra Azorene.

Turen går fra nordøstre del av Karibien, muligens Antigua (men ikke endelig bestemt). Derfra kan vi forvente kryss noen dager før vinden dreier med lavtrykkene lenger nord. Så er det opptil plasseringen av høytrykket rundt Azorene hva slags vind vi får på slutten av første etappe som er i overkant av 2000 nm. Andre etappe er kortere, men litt kaldere og mulighet for all slags vær på de rundt 1300 nm.

Som ellers på denne turen vil fokus være på sikkerhet og komfort, mens fart får 3. prioritet.

Foreløpig er tidsplanen som følger:

ETD Karibien:                    1. mai

ETA Azorene:                     15. mai

ETD Azorene:                     20. mai

ETA Cork, Irland:               01. juni

Skipperen tror på variasjon både i alder og kjønn. Det er dessuten viktigere med godt humør enn med norgesmesterskapstittel i seiling. Med mindre noen melder seg til å seile heltidskokk må alle om bord dessuten regne med å gjøre en innsats i byssa. Vi har dessverre ikke budsjett til å betale noen for dette, så hver og en må forvente selv å betale flybilletter, samt et daglig bidrag til maten om bord. Båten holder vi.

For at alle skal ha mulighet til å bestille flybilletter til en rimelig pris ber jeg om at interesserte sender en mail til friskusvi@hotmail.com innen 15. januar. Så vil jeg prøve å ha en avklaring på hvem som blir med innen 1. februar.

Jeg håper på mange interesserte og ser fram til en flott tur!

Frode


Friskus i fint driv under starten på ARC
En av Frodes mange timer ved roret




Nydelig solnedgang



Om været tillater skal vi fiske

Dekksstemning

Delfiner i sitt rette element. En naturopplevelse som sent glemmes

Havet.Vilt, vakkert og til tider rått


Friskus i frisk bris.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.