Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

tirsdag 23. februar 2016

Besøk på Martinique



Tiden på Martinique har blitt brukt til vedlikehold på båten og bursdagsfeiring av Silje.6 års dagen ble feiret med stort selskap med barna på Elessis, og har man ikke stoler ombord funker det utmerket med "putelek" i cockpiten. Alle ballongene vi hadde var blåst opp, så det var en egen ballonglugar å leke i også:)

Frode og Øyvind fikser det meste

Silje 6 år har fått Frost effekter!

Bursdagsselskap med puteleken
Det var et gledelig gjensyn med våre gode nabo-venner fra Asker på Martinique. Etter en rolig dag ved bassenget hadde vi leid bil og kjørte rundt på øya. Vi besøkte noen fine strender og fant et stor tre med lianer vi kunne slenge oss i. Vi  så gedigne bananplantasjer, og så tydelig at påvirkningne fra Frankrike hadde gjort Martinique til en effektivt jorbruksøy, i motstning til de andre øyene vi har vært på. Besøk i en botanisk hage med masse forskjellige palmer og romdestilleri fikk vi også med oss. Vi byttet på hvilke barn som satt hvor, og i motsetning til ellers var det ingen krangling i baksetet!!

En flott strand på Martinique

Leking i lianene

Eric Maxim og Marius syntes det var veldig stas å se bananpalmer

En liten hvil i botanisk hage
Så var dagen kommet for at vi skulle øke Friskus sin besetning til 4 voksne og 6 barn for en ukes tid. Det var noen spente matroser som ble hentet i jollene og kjørt om bord i Friskus. Etter å ha blitt litt kjent i båten, satte vi kursen ut fra Le marin og forbi Diamanten. Det ble en herlig seilas med mye skravling på dekke og supergod stemning. Våre norske venner syntes det var fantastisk med shorts og T-skjorte, og da vi i tillegg så en flyvefisk var dagen allerede perfekt.

Seilas forbi Diamanten
Vi la til i Grand Anse og fikk endelig tatt oss et bad!  På kvelden, etter mørkets frembrudd, hørte vi plutselig et helikopter komme veldig nærme oss med søkelys, før en nødrakett ble avfyrt inni bukta vi lå i! Vi slo på VHFen på kanal 16, og hørte at en liten seilbåt hadde mistet festet (og motor) og drev innover mot fjæresteinene. Ytterligere 2 nødraketter ble avfyrt, før helikopteret fant frem til riktig båt. Etter hvert var det tydeligvis flere i bukta som hadde skrudd på VHFen og kom til med joller, og det endte med at 6 joller fikk dratt båten bort til en bøye og helikopteret dro igjen. Vi har ikke helt skjønt hvorfor noen ringte etter helikopter hjelp i stille vær inni en bukt med masse bebodde båter rundt, men det er i hvert fall godt å vite at det også her finnes redningshelikopter som kommer om man roper.

Dagen etter ble det først bading fra båten og friskusskole før de som ville tok på dykkemasker for å svømme inn til stranden.  Jeg gledet meg veldig til å vise gjestene våre verden under vann, og jammen fikk vi ikke uttelling på første tur. Da jeg og Eric snorklet innover så vi plutselig to store skilpadder som beitet nede på bunnen! Det var selvfølgelig en stor opplevelse for en liten gutt, og veldig morsomt at vi traff på dem akkurat da. På neste snorkletur var vi 6 personer, og vi så koraller og masse fargerike fisk. Det skal nevnes at det kom en del kraftige regnbyger disse dagene, så det ble ikke noe soling på dekk, men det tar vi igjen senere! 

Flittige elever på Friskusskolen. Det blir mye turbok disse dagene!
Neste dag skulle være Seiledagen på våre venners feie, og vi skulle helt til nordenden av Dominica. Som nevnt før er seiltids det samme som spilletid om bord, og det var noen sært ivrige barn som hadde gledet seg til å «Linke» med Nintendo DSene  sine! Etter hvert ble den ene grønnere enn den andre, så spillingen ga seg fort, og de fikk kjenne litt på hvordan Elise hadde hatt det i 3 uker over Atlanteren. De synes hun hadde vært tøff. 

Da vi kom ut i de store bølgene mellom øyene beit fisken. Den var sterk denne gangen også, og kjempet veldig, og da den hoppet et stykke bak båten så vi at det var en ny Mahi Mahi vi hadde fått. Da vi til slutt fikk den om bord var alle litt slitne, men gleden var stor da vi målte fisken til 103 cm, dvs større enn den vi hadde fått over Atlanteren. 
Maxim holder den store fisken

Det var den største fisken Laurent hadde fått også


Elise får Rastafletter


Barna må hjelpe til. Her har Team E laget sjokoladefondant til dessert.NAM!



1 kommentar:

  1. Hei Friskus ! Så hyggelig at du fikk feiret bursdagen din veldig ordentlig og flere ganger, Silje - det fortjente du ! Og Elise; du ser veldig fin ut med rastafletter, hvor lenge skal du ha dem tror du ? Og så fint at dere lærer fransk både av de innfødte og av Laurent ! Og Øyvind; vi ser jo av de fine bildene at du er så flink til å hjelpe pappa med båtreparasjoner, godt å ha deg ! Ellers høres det så deilug ut med flotte strender, badeliv og snorkling og så gøy at dere fikk en Mahi mahi til, spiste dere den ? Og så var det jo betryggende å få vite at rednings- helikopteret kommer enten det trengs eller ikke ! Sjokoladefondanten håper vi å få smake når dere kommer hjem og det er jo ikke så lenge til - heldigvis ! God seilas videre alle sammen. Klem

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.