Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

tirsdag 2. februar 2016

Operation red pants – presentasjon av mannskapet

I romjulen la vi ut et innlegg som spurte om det var noen som ville seile med Friskus på veien hjem over Atlanteren. Vi var jo litt spente på responsen da vi har lest mye om andre seilere som har hatt problemer med å mønstre tilstrekkelig mannskap. Vi trengte imidlertid ikke bekymre oss nevneverdig, for allerede etter ett døgn hadde vi fått den første henvendelsen fra en som ville være med!

Etter en god del eposter, noen telefonsamtaler og en god dose Skype har vi endt opp med et mannskap på 4 og 5 hvorav én får planlagt avmønstring på Azorene. Skipperen er meget tilfreds med at alle som en er erfarne båtfolk og seilere. Muligens tar vi med en femtemann også fra Azorene. Dette blir en del av turen jeg rett og slett gleder meg veldig til!

Hos KNS har det jo vært en regel, uvisst uskreven eller skreven, at man først kan gå med røde bukser når man har krysset Atlanteren. Denne delen av vår seiltur har derfor fått kodenavnet "operation red pants", selv om noen av oss jo stiller med røde bukser allerede fra start.

I tillegg til skipperen er de som blir med:

Anthon Zeiner; venn av skipperen. Anthon har også seilt jolle og har også deltatt på utallige seilturer i stor båt (inkludert Friskus). Anthon har samme sveis som skipperen, noe som selvfølgelig trekker veldig opp.
Anthon på tur i Friskus
 
Hans Petter Loose; tidligere kollega av skipperen fra Det Norske Veritas og nesten-nabo fra Asker. Han seilte denne turen med en del kompiser for noen år siden og får derfor rollen som kjentmann. Hans Petter er en skikkelig jovial og lun fyr som har en helt spesiell ro rundt seg, noe som kan komme godt med når det blåser som mest. Som ekte DNVer håper jeg han til enhver tid kan kommentere på hva vi andre gjør riktig og feil, helst i form av lange utledninger i skriftlig form med henvisning til paragrafer og lovtekst.
Hans Petter seiler under Golden Gate bridge
 
Terje Gårdsmoen; den eneste jeg ikke kjenner fra før. Terje har imidlertid meldt sin interesse og gjort et solid inntrykk med mye erfaring fra et langt liv som seiler. Dette inkluderer alt fra jolleseiling, ungdomsturer i Maxi 77, seiling øst og vest i USA og diverse andre turer. Han har dessuten egen båt.
Terje i kjent seilerpositur

Mr. X. Lite kan sies om Mr. X, annet enn at han er nesten like god til å seile som The Stig i Top Gear er til å kjøre bil:-) Mr. X vil imidlertid ikke avsløre identiteten sin ennå (om noen gang).
Mr. X fra en av hans tidligere seilturer
 
I god Friskus-ånd er planleggingen allerede kommet godt i gang og vi skal være vel forberedt til å ta fatt på seilasen fra Karibien 1. mai.

1 kommentar:

  1. Godt jobbet Frode. Profesjonelt mannskap, dog med et lite ? ved Mr. X. Heldigvis må han jo vise frem sin identitet til dere ombord, og vi er beroliget vel vitende om at du allerede nok vet hvem det er. Knut er glad han ikke er medlem av KNS, siden han fra tid til annen bruker røde bukser, selv uten å ha krysset Atlanteren. Turen tilbake til Europa blir en flott guttetur, noe du fortjener på det varmeste. Inntil da må du kose deg med familien under palmene, og lade batteriene. Klem fra K + E.

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.