Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

onsdag 13. juli 2016

Fra Stavanger til Sørlandsommer



Dagene i Stavanger ble innholdsrike og hyggelige. Det tar alltid litt tid  å komme seg «på plass» igjen etter en lengre seilas, så vi tok oss først en rolig dag og fikk ryddet og vasket litt i båten. Vi var også så heldige å ha tilgang til (gratis: ) vaskemaskin og tørketrommel på brygga, og det var utrolig deilig med tromlede håndklær igjen:D Å se Frode gå inn i en helt vanlig REMA butikk ble dagens hydepunkt; etter månedermed svært sparsommelig utvalg fortoner norske dagligvarer seg som en ren luksus! Og han gjorde store øyne over alt utvalget som var. 

På ettermiddagen fikk vi besøk av Frodes gamle familievenn Stian, som gjerne ville se båten  fordi han har lyst til å kjøpe en Hanse selv. Senere kom Helle fra «Ohoi» på middag, og det var hyggelig gjensynsglede . Det er litt rart å plutselig se igjen folk som du sist så i helt andre omgivelser i Karibien, og det er ikke fritt for at det ble litt mimring og oppdatering på felles kjente.

Neste dag dro vi på shopping til Stavanger. Ikke det at vi har noe særlig å shoppe for, men det er en del klær som rett og slett er brukt opp på turen, og noe barna har vokst ut av, så til sammen ble det god fangst. Silje satt igjen med det største smilet, for vi fant en flott skolesekk med lilla på, og så fikk hun tatt de lovede hull i ørene nå før hun begynner på skolen. Øyvind trengte en ny fleecejakke, og den har han «bodd» i siden han fikk den. Det var utrolig deilig å faktisk ha god tid til å gå i butikker. Det var ingenting annet vi skulle rekke på lenge, og det ble en deilig ro over det hele.

På kvelden var vi bedt til Stian med familie på middag, og der ble det disket opp med de lekreste retter på grillen. De små brukte omtrent ett minutt på å finne frem til trampolinen, og så lekte de fint resten av kvelden. Vi voksne hadde en veldig hyggelig middag og kveld. Stian hadde fortalt at han gjerne skulle hatt en testseilas uten familien rundt Jærens rev, for å teste litt hvordan det var, og da det var klart at han fikk til å bli med oss neste dag, foreslo Annett sporty nok å ta med seg Elise så hun slapp sjøsyken igjen. Det ble et veldig bra bytte, og alle var glade da Elise ble byttet mot Stian for noen timer.

Seilasen over Jærens rev og til Egerund tok oss 8 timer med motorseiling, og selv om vi merket bølgene ble ingen veldig dårlige. Innseilingen til Egersund var flott i kveldssolen, og det var fire glade barn som tok imot oss på brygga før vi måtte si farvel for denne gang.

Natten ble tilbragt på svai, og Frode sto opp tidlig for å starte på den neste etappen til Kristiansand der vi skulle møte Farmor og Farfar. Vi hadde jo i utgangspunktet tenkt å bruke lit mer tid på vestsiden av Kristiansand, men værmelding og manglende høy temperatur gjorde at det ble en 13 timers etappe til Stokken isteden. Det var utrolig deilig å seile inn i sørlandssolen, og vi merket med en gang temperaturforskjellen fra Stavanger. Her var det ordentlig norsk sommertemperatur, og ingen savnet luene.
Farmor og Farfar ventet på oss med festflagg  til mastetoppen, og de kunne sees fra andre siden av øya. Bryggeplass hadde de også ordnet til oss : ) Kvelden inneholdt etter hvert både sprudlevin og spekemat før alle sovnet godt etter en lang seilas.

Jolletur med Farfar er gøy
Elise og Farmor på øytur
Den norske skjærgården er utrolig fin. Den norske sola er utrolig varm når den steker, men det norske vannet har ganske langt igjen for å nå karibienvannet som vi er bortskjemte med. Dessuten kryr det dessverre av blåmaneter og flytende tang her, og jeg lo godt av dama i nabobåten som først dyttet unna sjøgresset før hun fant et hull mellom manetene og hoppet uti vannet som holdt 16 grader. Bading i Norge blir aldri det samme for oss igjen……… 


Silje og Øyvind leker hytte i "boden"


Silje husker i masta

Rompunsj i andre omgivelser

Sommerstund på dekk

Frode sydder og sorterer reservedeler

Blogginnlegg og videoredigering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.