Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

onsdag 6. juli 2016

Over Nordsjøen hjem til Norge!



Mange langturseilere forteller at det tøffeste været hadde de over Nordsjøen. Vi hadde som vanlig sjekket værmeldingen nøye og la ut med grei vindmelding, heller for lite enn for mye. Utenfor Inverness by gjør tidevannsforskjellen at store deler av innløpet tørker ut, og vi kunne ikke gå ut på lavvann. Kl 10 kastet vi fortøyningene, og hadde faktisk shorts og T-skjortevær de første timene. Veldig deilig med litt sol igjen, det har vi ikke hatt så mye av de siste ukene.

Vi var fire om bord i Friskus på seilasen over Nordsjøen og gjennomsnittsalderen var 22,5 år. Silje og Øyvind koste seg med spilling og fendergym, og mye lørdagsgodt på kvelden. Rolige greie barna får være oppe så lenge de orker på nattseilas, men etter midnatt gikk to små og la seg. Frode og jeg bytter på når vi er trøtte, men mens jeg heldigvis kan sove omtrent på kommando, trenger Frode å være ordentlig trøtt for å klare å hvile. Det blir derfor mest seiling på ham på de litt lengre seilasene.

Det ble mye motorseiling for å komme frem i tide, men da hadde vi i hvert fall nok strøm til å lade: ) Vi passerte mange oljeplattformer både på britisk og norsk sektor, og det var jo morsomt å se det man jobber med i levende live. Barna fikk også forklaring på hva flammene på toppen var, det syntes godt i mørket.

Flott solnedgang i Nordsjøen

Vi seilte forbi flere oljeplattformer
Natt nr 2 var Silje våken til kl 02 og Øyvind ble «truet» i seng kl 0415. Da var det blitt lyst igjen, og han godtok at han hadde vært oppe helt til morgenen. Det var et flott skue å seile inn til Stavanger i morgensolen, og skipperen sa han fikk en liten tåre i øyekroken da han hørte kjenningsmelodien til Reiseradioen.

Vi hadde avtale om å selge Watermakeren vår i Stavanger, og kjøperen hadde ordnet med bryggeplass til oss! Det gikk heldigvis ganske greit å montere den ut etter en grundig demonstrasjon, så da håper vi at kjøperen blir like fornøyd med den som vi har vært. Det var utrolig deilig å gå i en norsk butikk igjen. Vi har utrolig deilige grovbrød her i Norge, og selv om jeg har bakt opp nesten 35 kg grovt mel på turen, var det herlig med ordentlig grovt kjøpebrød igjen. Ikke trenger vi å spare på brunosten heller lenger, den finnes jo i alle butikker!

Nå gjenstår en del av norskekysten vi ikke har seilt før ned til Kristiansand, og så skal vi besøke diverse venner etter det. Vi er nok hjemme i Asker lørdag 30 juli, for da får vi snart igjen huset vårt: )

1 kommentar:

  1. Hei ! Vi er så glade for at dere er veldig vel tilbake i Norge og for at dere har hatt et fantastisk år ! Takk for flott kanalferie og for så hyggelig gjensyn i Stavanger ! God tur hjem langs kysten- alle hjerter gleder seg! Klem M&M

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.