Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

onsdag 3. juni 2015

Klargjøring og flytting


Rot....foreløpig!
I helgen flyttet vi ut av huset! Jeg og skolebarna skal hovedsakelig bo på hybelen pga skoleveien, og Frode og Silje skal bo i båten. Det er litt rart at noen andre nå flyttet inn i huset vårt, men det kom jo ikke som noen overraskelse akkurat;) Vi har fått det fint på hybelen selv om det er betydelig trangere enn vanlig, og som en kollega sa: du kan jo bare se på det som en hyttetur!


I båten er det fremdeles ganske bomba inni, da alt ikke har fått noen fast plass ennå. Jeg håper vi får plass til alt vi har tenkt å ta med, hvis ikke får vi sette igjen en kasse som bare er «nice-to have». Det er utrolig hvor mye man kan få plass til i en båt har jeg hørt, så jeg håper det viser seg å stemme for oss også! Ettersom Frode nå bor i båten har han jo hver kveld til å rydde på plass ting, så det blir nok bra til slutt :)

DuoGen har også blitt montert siden sist. Det er en kombinert vindmølle og slepegenerator (vannkraftverk) som skal gi oss strøm på turen vår. Vi tenkte først at det holdt å ha en god vindmølle, men da vi ble gjort oppmerksomme på at det ikke fungerer over Atlanteren, ettersom vinden da stort sett kommer bakfra, ble det en kombiløsning isteden. Det blir ikke spesielt pent, men så er det vel bare å innse at langturutstyrte båter ikke er spesielt pene med alt utstyret som må monteres på.

Til helgen skal Elise ha båtbursdag. Hun gleder seg veldig til å vise vennene sine hvordan hun kommer til å ha det det neste året. Vi håper på fint vær og passe lite vind så vi kan seile til Steilene. Godteposer er laget, pzzasnurrer er bakt og noen aktiviteter er planlagt, så det blir nok bra!

Duogen installert og testet






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.