Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

fredag 26. juni 2015

Nattseilas fra Samsø til Kiel

Første stopp etter Skagen ble Samsø.Da vi ankom var det god plass i havna og strålende sol, så barna ville på stranden! Temperaturen var ikke helt oppe i den gode sommervarmen, så vi tok ikke med badetøy........ Vel fremme på stranden tok det ikke lang tid før Elise var godt begravet i sand, Øyvind hadde løpt og sprutet seg kliss våt, og Silje var pyntet som Havfrue. Der var bare å gjøre et unntak fra de normale reglene og la barna bade med klær-vi har jo tross alt vaskemaskin ombord:D

Utefrokost:)

Den første av maaange stranddager!

Ja,ja så ble det bading med klær på idag.......
Dagen etter var det meldt litt for mye vind, så vi fant ut at vi ville besøke Samsø-Labyrinten, som faktisk står i Guinness rekordbok som verdens største. Det er egentlig en gammel juletreplantasje som nye eiere har gjort om til en labyrint. Her kunne man velge ulike temaoppgaver for å komme seg inn til ulike mål. For å komme dit måtte vi ta rutebussen, så vi fikk oss en times sightseeing hver vei.

Torsdag var det meldt fin vind i riktig retning, så ved lunsjtider satte vi kursen sydover mot Kiel.  Vi seilte under Storebælt broen, og det er jo alltid spennende å se om man kommer under, hehe. Plutselig hoppet Øyvind opp og ropte Delfin, og ettersom han finner på skøyerstreker rett som det er var det litt vanskelig å tro at han så en delfin allerede i Danmark, men jeg hadde lest at det fantes og da jeg snudde meg så jeg jammen at den gjorde et lite hopp! Det var stor stas og litt skuffelse på en gang, ettersom Elise og Silje ikke så delfinen, men vi satser på å se flere etterhvert. Det var veldig hyggelig å se at Elise klarte seg så bra på denne etappen, hun ble ikke noe særlig sjøsyk, men satt oppe og holdt oss med selskap helt til hun la seg.Vi gjorde 6-7 knop hele veien og var fremme i Kiel kl 05 så det ble en litt kort natt på oss voksne.
Elise og Pappa


Flott solnedgang over Langeland



Det er Kieler Woche denne uken, og Frode synes det er ekstra stas å få med seilstemningen han har vært en del av i mange år, selv om det er litt annerledes denne gangen. Barna har begynt å bruke sine euro i godtebodene, så nå er lørdagsgodtet sikret;)

3 kommentarer:

  1. Hei ! Ser dere er godt på vei nedover Kiel-kanalen, håper det er interessant både for de store og de litt mindre ! Så gøy at dere badet med klær på Samsø, håper både barna og klærne har tørket nå ! Det var jo veldig morsomt at du så delfin da Øyvind, du får lokke frem en til så Silje og Elise også får se. Her i Portør har det vært en flott dag med fin sykkeltur. Takk for oppklaring av Duogen, Frode. Håper dere alle fem får en god og trygg natt i kanalen. Klem fra mormor og morfar

    SvarSlett
  2. Nå ser det ut som Benjamin og Leos iskremdate forsinket dere noe i Kiel. Det var supert at dere kastet loss og dro til Fantasy for en is med de før snuten vendte mot Kiel kanalen. To gutter lever lenge på det treffet :-) kos dere videre :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi er ikke forsinket, nei! Nå som vi har kommet til Kiel har vi all verdens tid! Den var veldig hyggelig å møtes, men jeg regner med at dere ikke kommer på besøk med flere ferger, så nå blir det nok en stund til nest gang;)

      Slett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.