Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

tirsdag 22. mars 2016

Barbuda ble vårt paradis

Da vi ankom Barbuda , ble vi møtt av en lang og nesten folketom, kritthvit sandstrand.  Bukten vi ankret i, litt bortenfor Cocoa Point, viste seg å ha godt ankerfeste og lite svell. De andre norske båtene, Vitesse, Elessis og Lea var også her, noe som jo var veldig hyggelig. Vitesse var raskt bortom og spurte om det var noen som ville kjøre rumperister, så 3 stk hoppet i badetøyet og satte seg i julepresangen. På kvelden måtte vi si hadet med våre venner i Elessis som skulle videre, men vi håper å se dem igjen i Norge : )
Herlig strand på Barbuda
Dagen etter fikk vi teste ut stranden: ingen skjell eller kråkeboller, ikke noe søppel og nesten ingen mennesker. Vannet er azurblått, litt farget av sanden som virvles opp, og bølgene var passe store denne dagen. Barna fikk lekt masse med surfebrettet, bygd sandslott og kost seg under parasollen. På kvelden samlet de norske som var igjen seg til picnic på stranden. Elise hadde bakt skoleboller som vi hadde med til alle sammen, namnam! Reidun fra Lea, som har vært proff fotballspiller, hadde tatt med ball, og det ble den beste Friskus-gymtimen vi har hatt med fotballkamp på stranda :) 



 
Øyvind spiller fotball på i solnedgangen
Stranden her er ca 5 km lang. I enden er det et lite luksusresort, med klientell som helst holder seg for seg selv, til nød går de en tur langs stranda. Rundt båten svømmer det mange skilpadder, noen med skall  på omtrent 1 m i diameter. De er litt mer sky enn dem vi så på Tobago Cays, for så fort jeg får på meg snorkleutstyret og er på vei bort til dem har de forsvunnet, men det er uansett kult å se de kloke hodene stikke opp her og der. Til og med Frode trives her, selv om det er mye sand. Han liker vanligvis ikke sand, og blir helst ikke med på stranda, men her er det altså annerledes. Vi trenger heller ikke tenke på at vi snart burde kjøre vaskemaskiner, vi bruker omtrent bare badetøy, og sko har vi ikke hatt på på en uke!
Palmelørdag ble en fin dag. Vi skjønte ikke helt hvor store bølgene var før vi var i jolla på vei inn til stranda……. Vi kom oss da inn, og Frode startet umiddelbart med surfeskole med barna! Gjett om de hadde det gøy! Litt knall og fall ble det, men til slutt fikk alle tre taket på hvordan man skulle treffe riktig på bølgen, og suse avgårde på surfebrettet. Elise og jeg gikk oss en tur til det nedlagte, falleferdige, hotellet midt på den store stranda, og hadde jeg hatt mange millioner til overs hadde det vært fristende å bygge det opp igjen, det var stusselig der det lå! Kokospalmene der var fine, da, så det ble noen kule palmelørdagsbilder i palmene!
Elise i palmen på palmelørdag


Siden alle trives så godt her, har vi bestemt oss for å bli «til vi ikke har mer mat igjen». Det er riktignok ikke en eneste butikk i nærheten, likevel er det lenge til vi er tomme for mat. Vi har to kjøttmiddager i fryseren, pizza har vi bakt en dag, barna var overlykkelige da vi sa at ØSE- resturanten kunne få servere oss pannekaker til middag, og vi har masse hermetikk. Det passet likevel utrolig bra at en liten fiskebåt med tre hyggelige lokale menn kom bortom i dag. De lurte på om vi ville kjøpe fisk eller hummer. Det ville vi selvfølgelig, og endte opp med to fine hummer til den nette sum av 30 EC, dvs 90 kr! Vi ba dem komme igjen på onsdag med noe fisk og spurte samtidig hva en taxi til hovedstaden burde koste. De sa at Taxi kostet 20 EC (60 kr), ikke 40 USD som vi var blitt fortalt, så kanskje vi prøver oss på det en dag.
Hummeren ble tilberedt etter tips fra Lea, og smakte fortreffelig med hvitløkssmør og hvitvin til. Jammen var ikke vindusbordet i cocpiten ledig til denne solnedgangen også. Vi er jammen heldige som kan være på denne turen.
Lokalkjøpt hummer, nem,nam!

PS fra skipperen: Et slikt sted trodde jeg ikke var mulig å finne i Karibien i 2016. Jeg har aldri vært på en så fin strand, og tror aldri jeg kommer på en så fin strand igjen. Ikke bare er det idyllisk og folketomt, det er heller ikke for varmt grunnet den deilige brisen. Her får vi dessuten vasket båten under, propellen er i orden igjen og badetøy er egentlig unødvendig. Vi har funnet vårt paradis og det er fantastisk å ikke skulle rekke noe på mange uker, en følelse jeg heller ikke tror vi får igjen før vi eventuelt tar en ny slik tur...
PS fra Øyvind: Da vi kastet uti restene av hummeren så vi en liten hai!
Som dere skjønner er vi nå på et så avsidesliggende sted at dette blogginnlegget er lastet opp via satelitt.  Vi prøver å få med ett bilde, resten kommer senere! God Påske!



1 kommentar:

  1. Hei ! Så flott at dere har funnet deres ultimate paradis-øy på Barbuda; skoløse på en laaang sandstrand ! Håper maten varer riktig lenge så dere kan forbli der og at fiskerne kom tilbake med stor fangst til dere ! Godt å høre at Frode også er blitt (litt ?) glad i sand ! Høres veldig spennende ut med surfing, dere er sikkert blitt kjempeflinke, blir gøy å få se dere, men håper vi slipper å prøve !? Og så er vi veldig glade for at det var en liiiten hai dere så der, og ikke en stooor.... Håper dere får enda mange flotte påskedager på drømmeøya deres ! Stor Påskefjellkklem fra mormor og morfar

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.