Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

torsdag 3. mars 2016

Nedturer på Guadeloupe

Etter noen fine dager med besøk på Les Saints (gjesteblogginlegg kommer snart) måtte vi videre. Frode er stressa for riggen som ikke er i orden. Da vi kom i land etter ARC oppdaget Frode en sprekk i babord salingshorn, noe som sannsynligvis stammer fra da båten veltet på land. Det var meningen å få byttet salingshornet på Martinique, men etter å ha fått nye salingshorn tilpasset og sendt fra Norge, fant de ut at også braketten mellom mast og salingshorn var skadet. Vi fikk derfor ikke reparert det som planlagt, og måtte seile forsiktig videre-noe Frode liker svært dårlig. Nye braketter  ble bestilt til Guadeloupe, nærmere bestemt Point-a-Pitre. Ettersom Guadeloupe ser litt ut som en sommerfugl i formen blir det er betydelig omvei for oss å dra hit, men må man, så må man.

Da vi ankom marinaen Bas Du Fort, ble vi først møtt av en mild lukt av urin…….. Da vi videre ble anvist plass nesten innerst i bukta kunne man ikke annet enn å erkjenne at lukten endret seg til stank av kloakk. Denne marinaen er gravd ut i sanden, og det er derfor ikke noe særlig naturlig utskiftning av vannet. På en måte håper jeg at vi bare har vært uheldige, og at en kloakkledning hadde sprunget lekk i det enorme regnværet i dagene før, men jeg tror dessverre ikke det………

Guadeloupe består av en flat øy(Grand-Terre) og en høy øy(Basse terre), og vi er i midten. Det vil si at vi der der hvor alle skyene stopper, noe som fører til regn. Mye regn. Styrtregn. Flere ganger om dagen. Det passer dårlig med klestørking på dekk. En fordel med marinaen må nevnes, vann og strøm var inkludert i havneleien, så vaskemaskinen har fått kjørt seg igjen. Dessuten er det jo greit med regn når det ikke er noe fristende å bade uansett.

Guadeloupe.Been there-done that.
For å prøve å gjøre vår opplevelse av øye litt mer positiv fant vi ut at vi skulle leie bil en dag og kjøre opp på nordsiden av øya. Vi ville finne ut om Friskus kan ligge i havna der, og slipper å ta omveien rundt igjen, når vi skal hjem og Frode får på nytt mannskap.  Turen tok ca en time, og selv om veien var god, var lanskapet ganske stusslig. Mye søppel, svært dårlig vedlikeholdte hus, og hele bygder så nesten fraflyttet ut. Da vi ankom Port Louis fant vi fort ut at der var det så godt som ingen butikk, og ellers ingen infrastruktur som gjorde at man ville være der en ukes tid. Vi sjekket ikke engang dybden i «marinaen».  På vei tilbake kjøpte vi med oss baguetter og pålegg til picknick, og fant en hyggelig benk i en bortgjemt liten landsby der noen glade skolebarn livet opp stemningen. 

Dagens store opptur var at vi fant et stort deilig kjøpesenter. Etter å ha trosset styrtregnet og løpt fra parkeringsplassen og inn, var det deilig å ha god tid til litt shopping. Etter 3 timer der kom vi ut igjen med litt av hvert som vi trengte, nytt badetøy til de største jentene for eksempel :) Videre var tanken å spise middag i Pointe-a-Pitre, men maken til dødt og grått sted skal man lete lenge etter. Vi dro heller tilbake til marinaen der vi hadde sett noen hyggelige restauranter, bare for å finne ut at det var 1,5 time til de serverte noe mat…….Hva gjør man da med 3 sultne barn? Jo, man tar desserten først! Ingen klager på det, nei ;) Da klokken ble 19 fikk Silje sine blåskjell, og min hummer smakte også fortreffelig denne gangen!

Deilig med et stort og ordentlig kjøpesenter.
I dag er den mest spennende dagen på lenge. Riggerene har mottatt braketten som var skadet og sitter akkurat nå oppe i masta og prøver å tilpasse hullene som skal borres. Vi tror det ikke før vi får se det at riggen faktisk kan bli friskmeldt i dag, en foreløpig ser det bra ut.

Som dere skjønner har det ikke vært særlig mye å ta bilder av denne uken, så det får vi komme tilbake til i neste innlegg.

1 kommentar:

  1. Hei ! Oj, ja alt er vel ikke bare "fryd og gammen" hele tiden, men vi håper dere nå er i ly for regnet og at salingen nå endelig blir reparert ! Håper dere også snart kan forlate den vonde lukten. Høres jo fint ut med en tur på land med leiebil og flott at de hadde plassert et stort shopping-senter i deres vei ! Ellers synes jo vi at det var en veldig god løsning å ta desserten først! God tur videre (snart)! Klem mormor&moff

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.