Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

fredag 17. juli 2015

Et lite uhell på vei til Brighton



Det ble etter hvert flere stopp nedover kysten av Belgia. Siden det blåste en del motvind kom vi innom både Zeebrugge,  Oostende og Nieuport. Vi begynner i grunnen å bli litt ferdige med å ligge i marinaer, men det er ikke noe alternativer nedover her, mest pga tidevannet,, men det blir deilig når vi kan ligge på svai, eller i litt mere «uthavn» igjen.

Frode er like fornøyd uansett vær!
For å få medstrøm måtte vi dra ut kl 06 fra Nieuport, i ganske mye tåke ganske trist vær til mellomeropeisk sommer å være. Likevel er skipperen strålende fornøyd, for vinden kom jo fra nord som meldt! Det er utrolig grunt utenfor Nederland og Belgia, så jeg som er vant til å bli litt nervøs når instrumentene viser mindre enn 10 meter, må bare endre innstilling……Her måtte vi seile gjennom merkede leder med grunne sandbanker på hver side, og noen steder kunne vi også se fuglene stå på tørr sand noen meter unna oss. 

Barna hadde sovet i samme lugar natten før, og de våknet en etter en. Ettersom det er lov å spille på skjerm når vi er underveis ser vi som regel ikke så mye til barna før det har gått noen timer. Øyvind og Silje har også hatt det gøy med å lage store og vanskelige knuter til hverandre, som den andre måtte få opp .Elise ble litt sjøsyk, men da hun skjønte at det var komme å seg opp og ut gikk det mye bedre. Til slutt sto hun og danset Macarena :)
Silje og Øyvind lager vanskelig knuter til hverandre

En rolig stund på havet

Føstrene foran de hvite klippene i Dover.

Elise har begynnt å danse, dvs at hun ikke er sjøsyk mer.

Silje leker med aktivitetsbok.

Alle i Cocpiten

 
Etter hvert lettet tåken litt, og vi kunne se Frankrike på den ene siden og England på den andre. Frode , som har hørt mye om det å krysse den engelske kanal var rett og slett skuffet over hvor lite trafikk det var. Man måtte jo ikke kjøre noe slalom mellom store skip i det hele tatt! Det var gøy å se de hvite klippene i Dover komme nærmere, men klippene utenfor Eastbourne var mye finere og hvitere. 

Vi hadde vinden rett bakfra og gjorde opp i 11 knop over grunn da vi hadde strømmen med oss, så da gikk det virkelig unna. Likevel var det ikke så mye bølger, så jeg fant ut at jeg skulle gå ned å kjøre Watermakeren, en EcoTech som kan gi 60 liter i timen . Den har fungert veldig fint til nå, men vi har funnet ut at den liker seg best når vi har lavest mulig fart, for da strømmer det jevnere inn i vanninntaket. Da vi hadde produsert nok vann, var det på tide å rense den, noe som gjøres med en liten pumpe montert på drillen, men plutselig skrek jeg til; Håret mitt hadde satt seg fast i drillen og blitt dratt med helt rundt! Heldig vis kan drillen gå begge veier så vi fikk etter hvert håret ut like helt, og godt var det, for om jeg hadde måttet klippe det av hadde nok frisyren blitt litt for «moderne» for min smak!

Da vi nærmet oss Brighton i solnedgangen, var alle våkne og blide, barna hadde sett film og fått kveldsmat, og det var akkurat sånn som vi har drømt om at det skal være på langtur :)
Veldig fin utsikt!

Storfornøyd Skipper

Stemning fra Baugen 1

White Cliffs

5 kommentarer:

  1. Hei ! Vi synes det ville være fint om du bestemte deg for en annen "frisør" enn drillen ! - Godt det tross alt gikk bra, selv om kort hår jo er praktisk på sjøen ! Vi skjønner godt at det ikke alltid er like morsomt å ligge i mer eller mindre hyggelige marinaer, men dere får tenke at dere jo er på god vei til å ligge på svai under palmene.... Ellers forstår jeg at kysten med sandbanker utenfor Nederland ikke er noe for meg heller; jeg vil jo helst ha 20 m under båten ! Godt å høre at du, Frode er fornøyd uansett, selv om du er litt skuffet over utfordringene i den engelsk kanal ( men du får nok andre utfordringer senere !) Dere legger ut så mange fine bilder og det hjelper jo for oss som lengter litt...... Det hadde været veldig hyggelig om Øyvind skriver litt på bloggen en dag også. Nå gleder vi oss til besøk imorgen av farmor og farfar her i Portør og dere får det sikkert veldig hyggelig med deres besøk også. Stor klem fra mormor og morfar til Macarena-danseren, de to Knut(e)-binderne, den blide skipper og hun med passe kort hår

    SvarSlett
  2. Hei igjen alle sammen. Hyggelig å "få være med dere på tur " Forstår at dere savner å ligge i uthavner , men sikkert litt greit å få " strekke " litt skikkelig på bena også . Særlig for ungene. Fint at det gikk bra med frisørtimen din Elisabeth. Forstår redselen med sandbankene . Jeg var engstelig , bare vi skulle inn til Læsø. Så ofte båter som satt seg fast der. Synes dere legger ut mange fine bilder og det virker som om alle er blide og fornøyde . Ikke bare Skipper'n. Her i Portør er det som det pleier midt i fellesferien , med mye folk og til tider litt for bråkete. Men vi ligger trygt , sola skinner og vi kan bade så mye vi vil. Så ønsker jeg dere en fortsatt fin seilas med mange hyggelige opplevelser. Sommerklem til alle store og små fra SIV.

    SvarSlett
  3. Hei til dere i Portør! Idag har vi sett oss rundt i Brighton og gleder oss til Tivoli når vi får besøk! Idag har det heldigvis vært shorts-vær, det er ikke hver dag;)

    SvarSlett
  4. Veldig gøy å lese om hvordan dere har det, både store og små! Gleder oss til å høre om fortsettelsen. Vi kom hjem i dag etter 2 kalder uker på sjøen... Men som Mads Armann sa når han kom hjem: Hjem er bra, men båt er best ;-) Klemmer til dere

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.