Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

fredag 31. juli 2015

Paris og Disneyland



Det er ikke noe problem å stå tidlig opp og komme sent i seng når man gjør så mye morsomt! Det synes i hvert fall barna, og de to siste dagene har vært akkurat sånn! Vi ligger nå i havn i Cherbourgog etter noen hviledager tok vi et tidlig morgentog til Paris. Barna har ikke vært der før, så dette var en fin anledning til å vise dem en viktig by. 
Her har vi litt skole om Triumfbuen

De ble litt slitne av å gå allerede på første strekket fra stasjonen til Triumfbuen, så da var det bare å kjøpe billett på «hoppe bussen». Den liker vi veldig godt for man kan gå av og på når man vil hele dagen.  Vi tok den fra Triumfbuen, nedover Champs Elysées og til Eiffeltårnet. Dette hadde barna gledet seg til, men ettersom forhåndsbillettene var utsolgt da vi prøvde å bestille, hadde vi ikke lovet dem å komme opp i tårnet- og godt var det! Da vi kom inn og så køen ble vi litt målløse, for det ville nok ta minst 2 timer å komme igjennom den, og det gadd vi ikke. "Men den køen da, mamma?" spurte Øyvind og pekte på en mindre kø i et annet hjørne. «Billetter KUN  til Trappene» sto det. "JA" ropte Øyvind og hoppet rundt av glede. Vi andre hoppet ikke fullt så mye, men ble enige om at hvis vi ville opp dit i dag, måtte det bli opp trappa! Køen tok «bare» en halv time og Øyvind satte i gang å spurte oppover. Det gikk kjempefint for alle sammen å gå de 345 trappetrinnene fra bakken til 1 etasje i Eiffeltårnet, og det var veldig gøy å se gjennom glassgulvet hvor små menneskene nede på bakken var!
Vi var ikke klart for å gå ned, og ville gå 359 trappetrinn til opp til 2 etasje. Der var det naturlig nok fantastisk utsikt, og vi fikk tatt noen fine bilder. Ned igjen måtte vi gå like mange trappetrinn, og det var ikke like morsomt.

Eiffeltårnet er høyt......
På vei opp trappene. Om noen lurer på hvor Øyvind er så har han bare løpt i forveien!
Menneskene på bakken ble veldig små, syntes Silje!
 Neste stopp på ruten var Norte Dame. På veien dit kjørte vi blant annet forbi Louvre. Elise og Øyvind hadde lyst til å gå inn der, men det får bli neste gang de er her. Det var lang kø ved Notre Dame også, og nå begynte alle å bli litt slitne og sultne, så istedenfor å gå inn gikk vi isteden og tok oss en Crépe og kakao(det var nemlig ikke is-vær!).  Det to-stjerners hotellet vi hadde bestilt levde opp til sine to stjerner og ikke så mye mer enn det, men man får stort sett det man betaler for, og det var da en seng å sove i. 

Fra hotellet tok vi Metroen til  Montmartre.Det er mye å følge med på i et ukjent T-banesystem, Elise fikk prøve å finne frem, men vi  ble enige om at man trengte å øve en del på det for å unngå å gå (kjøre!) seg bort.

Familie selfie ved Sacre Coeur
Det var flott å gå opp til Sacre Coeur og tilfeldigvis var det gudstjeneste der, så det var tent masse lys og var ordentlig stemningsfullt. Middagen ble inntatt på en restaurant på Montmartre, men vi var enige om at noen av restaurantene der nok overlever på grunn av beliggenhet og ikke pga maten…….

Så var dagen ENDELIG kommet til Disneyland.  Det var 3 par STORE øyne som gikk inni parken og så de flotte slottene og karusellene der. Vi startet med å gå oss litt bort i labyrinten til Alice i Eventyrland  og fant ut at vi måtte flytte oss til det som var for litt større barn, så vi stilte oss i kø til den anbefalte Pirates of The Caribbean. Mer  midt i blinken for oss går det jo ikke an å få det! Disney er utrolig flinke til å lage kulisser og hverken de i køen eller de man kjørte igjennom var noe unntak. Utrolig flott laget, og da vi kunne forsikre Silje om at det ikke er noen pirater i Karibien lenger var det ikke så skummelt heller! 


Det flotte Disney slottet

Silje i slottet til Alice i Eventyrland
Vi kjørte noen andre berg og dalbaner også, men når det er ca en time i kø på hver attraksjon blir det jo ikke tid til så mange……… Jeg skjønner godt at folk kjøper Fast Pass, men det hadde altså ikke vi gjort. Dagens høydepunkt, i hvert fall for Elise, var å få autograf og klem av Dolly! Auografen er nå hengt opp i lugaren i egenlaget ramme, ved siden av klassebildet. 
Veldig stas å møte Dolly

Alt i alt var det to veldig vellykkede dager, men det var 5 stk slitne Brattums som ankom med toget til Cherbourg kl 0007. Da var det veldig godt at det sto en taxi utenfor som kunne kjøre oss den korte veien til Marinaen. Det er lenge siden det har skjedd så mye som på de siste 10 dagene, og det blir nok en stund til neste gang, men det er både lommeboken og vi fornøyde med!

1 kommentar:

  1. Hei ! Så utrolig mye dere har opplevd på få dager og så tøffe dere var som gikk trappene opp i Eiffeltårnet, det hadde ikke Moff og jeg orket ! Godt at du så den riktige køen, Øyvind ! Og det er jo gøy å ha vært på Champs Elysees ( som jo er litt større enn Karl Johan !) og så var det jo fint at det var så Pent inni Sacre Cæur da dere kom og ellers bra dere fant veien ut av metroen igjen ! Og Euro-Disney var sikkert en opplevelse dere aldri glemmer med autograf fra selveste Dolly Duck og med det fkotte slottet til Alice i eventyrland ! Du Silje; så spennende at du allerede har en løs tann; tror du at tannfeen kommer med euro eller kroner hvis den faller ut når dere er i Frankrike da ? Her blåser det veeeldig idag, men vi har vært en liten båttur; dessverre uten seil ! Vi ønsker dere god bør videre til Kanaløyene ! Portørklem mormor+moff

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.