Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

mandag 3. august 2015

Mandager...

Om det er noe som lurer på om det er mandager på langtur kan jeg bekrefte at det er det. I dag er det mandag. Det regner. Til middag har vi hatt kokte poteter. Barna krever ekstra mye tilsyn. Den fine bukten vi hadde sett oss ut for å endelig ligge på svai og bade viste seg å være full av svell, sjøgress og 15 graders vann, så vi endte i marinaen - igjen. Båtens vannlinje skrek etter vask. Det er fortsatt langt til sol og sommer.

Heldigvis har vi snakket mye om dette før vi dro - hverdagen kommer fort også på langtur og det er langt til Kanariøyene. Vi blir derfor ikke stresset over at ikke hver dag avsluttes med romantisk solnedgang og hvitvin på badeplatformen mens barna pludrer seg i mellom med hyggelig lek.

Vi er nå på Guernsey som er en av Kanaløyene som tilhører Storbritannia, til tross for at de ligger rett utenfor Frankrike. Det er en vakker, liten plass, men det mest spesielle er kanskje de 9 metrene forskjell mellom høyvann og lavvann! Marinaen har en slags demning (sill) som er cirka 3 meter over laveste lavvann, så med være 2,25 m dypgang er det bare noen timer før og etter høyvann vi kan gå inn og ut fra marinaen.

Vi har utforsket stedet i dag og satser på en dag til her (ikke minst på grunn av en meldt vestlig kuling i morgen). Deretter setter vi kursen for nordlige Bretagne mest sannsynlig på onsdag, men har ikke bestemt oss helt for hvilken havn ennå. Ved Brest ser vi an værmeldingen og humøret før vi bestemmer om vi setter kursen rett over Biscaya til Spania, eller somler litt lenger nedover franskekysten. Innen det er det nok helg:-)



1 kommentar:

  1. Dette høres ut som et spennende sted.Dere kan trøste dere med at vi her hjemme starter på jobb igjen nå i disse dager . Dere har snuten mot varmere strøk for lang tid. Her bøtter det ned....

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.