Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

torsdag 13. august 2015

Naturopplevelse for livet!




Å feire bursdagen min i båt har nesten blitt en tradisjon, men jeg har aldri feiret den i Brest før :)  Dagen startet med vekking og gaver før vi tak en tur i butikken. Man må jo ha bursdagskake, så vi benyttet anledningen til baking av en kake barna selv fant. Den kunne fint stekes i 3 brødformer, hvilket resulterte i 3 ordentlig barne-pyntede kaker men M&M, krokodiller og gummibjørner:D Ettersom vi har blitt kjent med to tyske båter som også hadde kommet seg til Brest inviterte vi dem over på kake. Det ble et riktig hyggelig lite bursdagsselskap, og jeg var fornøyd med dagen da den var over.
Se så fine bursdagskaker jeg fikk!

Jeg fikk ny seiljakke!

Elise ble plutselig interessert i kart og navigering en kveld, og som alltid med barn må man smi mens jernet er varmt. Frode fant frem kartet, og sammen satte far og datter kursen for vår neste seilas med passer og parallellforskyver. Elise regnet også ut hvor mange mil det ble til sammen før de la det inn på kartplotteren.
Elise stikker ut kursen på kartet.
Tirsdag satte vi kursen mot Lorient, litt lenger ned på den franske Atlanterhavskysten. Vi vi gjerne se litt mer av kysten her, pluss at vi ikke har noe behov for å krysse Biscaya den aller lengste veien. Elise sto til rors den første timen og vi snakket om at nå var vi faktisk i områder med delfiner. Jeg hadde lest at de trives ekstra godt der det er mye strøm, dvs rundt sånne nes som vi skulle runde noen av. Noen timer etterpå satt barna med nesen godt plantet i hver sin skjerm da jeg plutselig så noe som ikke var en bølge; det var DELFINER!! Det tok ikke mange sekundene før alle var på dekk. Elise og Øyvind  rakk å se dem godt, men de forsvant før Silje kom seg opp, men vi  ble stående å speide etter dem. Plutselig så vi det hoppet bak båten og en flokk på ca 15 delfiner kom susende! De svømmer jammen fort, for vi gikk i 8-9 knop. De byttet på å svømme foran i baugbølgen og hoppet og lekte, snudde og kom tilbake. De var der ganske lenge, og vi fikk sett ordentlig godt på dem. Dette var virkelig en naturopplevelse for livet! Elise og Øyvind har sagt hele tiden at noe av det de gleder seg mest til er å se delfiner, så nå er i hvert fall det ønske oppfylt.Alt dette har også Elise levende beskrevet i sitt eget blogginnlegg.




Jippi, vi har sett delfiner!!
Videre på turen fikk jeg testet at min nye seiljakke faktisk var vanntett, det ble noe ufrivillig ofret både ett par Oakleybriller og en gummistøvel til havguden Neptun. Ikke vet jeg hva han skal med det, men jeg håper han får mer bruk for det enn oss. Solnedgangen denne kvelden var knallrød, som på bildet under. Veldig flott var det!


Vi ankom Lorient på natten. Da vi våknet neste dag fant vi fort ut at her var det Keltisk kulturfestival i hele havneområdet. Der er jo gøy med litt ekstra liv, menge små salgsboder og yrende folkeliv rundt oss.  Da vi først hørte sekkepiper syntes vi det var litt eksotisk. Det sto en trio å spilte sekkepipe på omtrent hvert gatehjørne, sånn at lyden fra den ene prøvde å overdøve de som sto på neste hjørne. For å være sikre på at alle fikk med seg alt som foregikk på festivalen hadde festivalledelsen hengt opp høyttalere i hvert 4 tre bortover. Som dere sikkert skjønner er vi nå litt lei av påtvunget sekkepipe over høyttalere, og det er litt rart at det føles som en befrielse når det en gang iblant spilles noe fele eller trekkspill  isteden!

1 kommentar:

  1. Hei ! Så utrolig spennende å se så mange delfiner og så flott at dere klarte å filme dem - kjempegøy for oss å se også ! Synes det var ekstra hyggelig at du fikk så flott bursdagsfeiring med tre !! godteripyntede kaker og egenlagde gaver ! Gratulerer med ny seiljakke, håper du ikke trenger den så ofte fremover.... Så gøy at Elise er blitt så flink til å styre og interessert i navigering; det varmer nok særlig et pappahjerte... Håper dere ikke hører flere sekkepiper på en stund da, men at Frode heller får spillt litt trekkspill ! PS. Frode: Neptun trenger nok ikke flere solbriller nå - håper du trenger dem bedre selv fremover ! Hilse masse til mor og far. Klem til dere alle 7 fra mormor og morfar

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.