Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

torsdag 6. august 2015

En liten uke på Guernsey

Det er ikke så menge som noen gang kommer til den lille kanaløya Guernsey. Vi regner heller ikke med å komme tilbake, derfor er det jo fint å bli noen dager når vi først er her!
Turen fra Cherbourg og hit var veldig fin. Det var faktisk den eneste turen hittil som Elise ikke har blitt sjøsyk til tross for at det var 6 knops strøm som møtte bølger ved Kapp le Haag. Hun stod og styrte mye av veien, og når hun ikke styrte satt hun på dekk og skravlet. Øyvind og Silje tok av strømper og sko, satte seg med føttene utenfor rekkverket, og hadde konkurranse om hvem som fikk mest sprut.
Fin seiltur i fint vær. Skravling og veldig spennede å få bølgesprut på føttene!
 Fremme på Guernsey hadde vi sett oss ut en bukt der man kunne ligge på svai. Endelig et sted der vi kunne bade fra båten, slapp naboer tett innpå og havneleie-trodde vi. Da vi kom inn så det for så vidt fint ut, men det viste seg ganske fort at det var 15(!) grader i vannet, det var masse små maneter der, og det var så mye svell at vi rett som det var holdt på å slenge borti nabobåten. Med 9 meter forskjell på flo og fjære er det ikke bare å gå inn i havna når som helst heller, men tilfeldigvis var det høyvann når vi bestemte oss for å gå inn i marinaen likevel. Det er veldig rart å være sperret inne in en "sill". Det er en undersjøisk mur, som holder vannet inne i marinaen mens det blir tørt på utsiden ved lavvann. Man kan faktisk gå på havbunnen her ute, og det kjører biler ned til båtene som blir liggende på bunnen.
Båtene her er heldigvis laget for å tale den store forskjellen på flo og fjære.
St.Peter Port er en veldig koselig liten by, med brosteinsgater og små murhus malt i forskjellige farger. Trange smug og dertil mange små butikker gir stedet et ganske eksotisk preg. Vi har også vært på Castle Cornet, som er et fort som skulle beskytte Guernsey under krigen. Der fyrte de av en ordentlig kanon, så vi måtte holde oss for ørene!
Panoramabilde fra Castle Cornet, St.Peter Port,Guernsey.
 
Vi har også fått tatt en busstur rundt øya, så vi har fått sett den ganske nøye synes vi. Det virker som det er en eller annen konkurranse på øya om å ha den fineste hagen, for det er utrolig mange som har lags sjelen sin i å dekorere den lille hageflekken de har. Alle rundkjøringer, rekkverk, balkonger og vinduer har også noen bugnende blomsterkasser hengende. Det vitner vel om at det er nok penger her på øya, og så er det jo hyggelig for oss turister, da!
Oss på nordsiden av øya. Her er det vill og vakker natur.
 
Det er blomster overalt, Her fra strandpromenaden.

1 kommentar:

  1. Hei ! Så fint og mye dere skriver - veldig koselig ! Og så bra at det hjelper for sjøsyken, Elise, at du styrer og er skipper, det er jo sikkert fint for pappa å få avløsning av og til ! Det var et veldig fint bilde av seilidyll på dekk med sjøsprut på små føtter ! 9 m mellom flo og fjære høres jo ganske " slitsomt" ut, men det blir vel mindre desto lenger syd dere kommer, selv om det nok er spennende å se tidevannet slik. Så fint med busstur rundt øya og sikkert med nye ideer om hagepynt ( hagegnomer ? ) når dere kommer hjem ! Vi koser oss i Portør med båtturer i litt skiftende vær og imorgen blur det sykkeltur på Jomfruland. God tur videre, tenker på dere ! Klem mormor og moff

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.