Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

mandag 13. juli 2015

Nederland og et uplanlagt stopp i Belgia



Det ble nesten en uke i IJmeuden i påvente av at Will, som skal bli med oss over Atlanteren, skulle komme. Dagene gikk med til dagligdagse ting som skole, handling, og strandliv de dagene det var vær til det. Barna gledet seg veldig til vi skulle få besøk, og var flere ganger borte på busstoppet og ventet på ham. Da han endelig kom var det full klaff med en gang. Vi startet med litt lunsj før vi gikk på stranden og fløy drager, da det ikke var særlig til badevær. På ettermiddagen spilte vi Monopol, og det ble utvekslet diverse norske og engelske fraser. Øyvind snakket til Will på norsk som om han forsto alt som ble sagt, men det var bare morsomt! 

Will har endelig kommet og vi har party med potetgull!

Ruten gjennomgås
Planen var å seile til Dover ettersom Will skulle rekke et fly, så vi satte ut i det beste værvinduet som var. Bølgene var store allerede innenfor moloen siden været hadde stått på i noen dager men det var bare gøy- i begynnelsen. Etter hvert ble flere og flere av oss sjøsyke(alle unntatt Will!), så Kapteinen bestemt at vi skulle avbryte og gå til Den Haag for natten. Det var utrolig å kjenne hvordan sjøsyken ble borte da vi kom innenfor moloen, og ankerdrammen smakte himmelsk (også på tom mage…..) Det ble en utrolig god natt, før vi dro inn til Haag og sa hadet til Will. 

Neste strekk ble til Zeebrugge. Det er en stor containerhavn, og det var gøy å se hvordan kranene jobber på nært hold.Etter en kort natt dro vi til Ostende, og her har barna hatt skole om Belgia. Vi har også fått gått oss en tur på strandpromenaden, og sett masse stor orange kunst som vi ikke skjønte så mye av. Musikk har vi også fått med oss da det tilfeldigvis var Technofestival(!!!) på stranda rett bortenfor marinaen, og de holdt på til kl 0300 (herlig……) Belgia er jo kjent for god sjokolade, så da hadde jeg en god grunn til å kjøpe noen fristende sjokoladebiter! Barna fikk velge biter selv, men konkluderte med at det ble litt for mye av det gode, men det syntes ikke jeg;)

Nå venter vi på at det skal blåse riktig vei så vi kan komme oss til Calais eller England ett sted, foreløpig ser det ikke ut til at det blir før på onsdag.
Kunst.......

Veldig fristende godteributikker

Vi kjøpte sjokolade som Belgia er kjent for.

St. Petrus og Paulus Katedral

Friskus i marinaen. Her heiste de det norske gjesteflagget da vi kom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.