Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

mandag 9. november 2015

Dykkerkurs på Gran Canaria



Nå har Frode og jeg fått realisert bursdagspresenten vi ga til hverander-Dykkerkurs! Med velvillige besteforeldre som barnevakter har vi nå vært på 4 dagers dykkerkurs her på Gran Canaria.
Læreboken fikk vi tilkjørt dagen før kurset begynnte, noen dager for sent. Vi klarte likevel å lese noen kapitler, og godt var det , for det var mye pensum på kurset. Vi ble hentet på marinaen hver dag, og etter  en gjennomgang av litt teori første dagen, var det tid for å finne og tilpasse dykkerutstyret. Det er mye og tungt utstyr som skal på; våtdrakt( den var godt brukt av andre, og allerede våt), Bouyancy Control Device (BCD) med regulator og pusteslanger, lufttank på 12 kg, og blybelte.  Heldigvis kjennes ikke all denne vekten når man kommer i vannet :)

Klare for dykking!


Ettersom det var lite vind og bølger startet vi med første dykk rett i sjøen, og ikke i «bassenget». Det er mange ferdigheter man skal lære på et seriøst dykkerkurs, for eksempel, bytte mellom regulator og nødluft, gi luft til andre, alle kommunikasjonstegn, følge med på hvor mye luft man har igjen, ta av seg hele BCD og på igjen, av og på men blybelte, nødoppstigning fra 8 m dybde uten å puste og mye mer. Det værste var nok likevel å måtte ta av dykkemasken opptil flere ganger, svømme en tur(uten maske) ta den på og få ut vannet. Om man ikke er vant til å få vann i nesa før, så blir man det da!

Det var flott å komme ned i den stille undervannsvarden. Allerede første gang jeg kikket ned svømte en liten stim med fargerike korallfisker forbi. Etter vi hadde praktisert noen av øvelsene svømte vi en liten tur-instruktøren svømte først. Men; hva er det hun sier, hun peker ned i sanden, viser tegn for «forsiktig» og «HAI». WHAT! Og så ser vi det; stille og rolig under sanden ser vi to øyne, litt lenger fort to halefinner. Det er en Angelshark som ligger å sover, godt nedgravd i sanden. Aldri hadde jeg drømt om at mitt første (og eneste?) møte med hai skulle være sovende. Det er akkurat nå jeg begynner å tenke på om jeg egentlig har kontroll på denne oppdriften, eller om jeg kanskje havner i hodet på den sovende haien…..Jeg svømmer litt lenger unna og før jeg dumper ned på bunnen.

Frode tar av og på hele BCD'en under vann.


Vi så en rød sjøhest. Den var så søt!

Mange flotte fisker, men bildene gjengir ikke alle fargene si opplevde.

Cuttlefish, eller blekksprut på godt norsk

Gøy og se nedenfra og opp


Det er to dykk hver dag på kurset, unntatt den første, dvs at vi har dykket 7 ganger. GoPro kameraet har vært med på alle dykk, og dere kan bare glede dere til filmen kommer! Vi har vært utrolig glade for at vi tar kurset her og ikke gjorde det hjemme, noe vi vurderte før vi dro. Når man er ganske sliten etter en time i vannet, og har gått med alt utstyret opp over et glatt svaberg av lavastein, er det innmari deilig at det er 28 C og sol når man tar av våtdrakten, og ikke 10 C og regn……. Etter hvert dykk dro vi tilbake til dykkersenteret og fikk spist litt lunsj. Våtdrakten var på hele tiden.

Siste dagen skulle vi dykke ned til maxdybden på 18 meter. Øvelse gjør mester og jeg har nå fått mer kontroll på oppdriften, så jeg verken svømmer skjevt i vannet eller deiser ned på bunnen hele tiden. Dette dykket var på et nytt sted, og her var set stor stimer av gule korallfisker, klovnefisker og jammen så vi ikke noen store baracudaer på over en meter også. Høydepunktet var likevel å se en helt ekte lite, rød sjøhest som gjemte seg inni et mosegrodd tau som hadde havnet på bunnen. Gjemt under steinene fant vi også noen til dels store blekkspruter, og en murene med fiskekrok i munnen.
Frode i fin stil på 18 meter.

Oss to på bunnen

Dykking er gøy

Det er utrolig morsomt å ha dykket. Nå kan vi bli med på organiserte turer når vi kommer til Karibien, og Frode kan inspisere båten under, inkludert propellen. Etter mye kveldslesing besto vi også eksamen, og er nå blitt «PADI Open Water Diver» sertifiserte.

5 kommentarer:

  1. Vi er veldig imponerte over at dere har gjennomført et så proffesjonelt dykkerkurs. Gratulerer med det. Håper virkelig dere får mye glede av dette i Karibien og andre steder i (dykker)verden som dere helt sikkert kommer til å besøke i årene som kommer. I Norge er det kanskje først og fremst nordover de største dykkeropplevelsene er, og der er det jo ganske kaldt.
    At verden under vann er spennende og stor har vi jo sett på TV. Men, sovende haier har vi aldri hørt om eller sett. Pass dere for hai !
    Klemmer fra oss to på Voksenlia.

    SvarSlett
  2. Gratulerer med vel gjennomført! Flotte bilder! Kos dere! Klemmer fra Aspelundene

    SvarSlett
  3. Gratulerer med vel gjennomført! Flotte bilder! Kos dere! Klemmer fra Aspelundene

    SvarSlett
  4. Gratulerer! Jeg er imponert!! Høres helt fantastisk ut, bildene bekrefter jo også det. Ønsker dere en fortsatt super tur! Hilsen fra Kjersti på Rønningen

    SvarSlett
  5. Takk for rosende kommentarer:) Vi håper å få bruk for kunnskapene i Karibien!

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.