Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

fredag 20. november 2015

Siste innspurt!

 Idag har vi handlet frukt. Det var utrlolig kult å kunne kjøpe en hel klase med bananer.Radarmasten ser også mye finere ut med litt pynt, og der skal de henge fint å modnes en rad av gangen! Egg har vi også kjøpt, men det var dumt å kjøpe XL egg, for de passet ikke i plastkartongene. Vi er jo i kakkerlakkland nå, så vi prøver så godt vi kan å ikke få udyrene ombord. Det betyr at sko tas av ute og papp stort sett blir igjen på brygga.
Ompakking av egg, det ble plass til slutt.

Bananklasen henges opp i radarmasten

Håper ikke alle modner på en gang.....
Når vi nå skal over Atlanteren kommer ikke AIS'en til å virke. Dere som har fulgt oss på Marine Traffic via AIS'en på VHF båndet må nå begynne å følge oss HER. Det er en tracker som er festet på båten og oppdateres via satelitt hver 4 time. Vi har også med satelittelefon, der vi kommer til å sende små oppdateringer (uten bilder dessverre) til denne bloggen, og posisjon til  mailasail-bloggen.


Satelittelefonen kommer til å stå på hele tiden, og vi kan motta sms, tekst mailer og værmeldinger gjennom den. Vi håper vi slipper å bruke den til å ringe med, for da har det skjedd noe galt.
Starten går 22 november kl 13, og vi håper å bruke ca 3 uker over. Vi har ihvertfall nok mat til å klare oss mye lenger enn det.Menyen er satt, og vi voksne skal ha kjøkkenvakt hver 4 dag. Det vil si at man skal lage middag og ta all oppvask. For dere som lurer på hva man skal spise når man er 3 uker uten butikk så kommer svaret her:


Responsible
Dish
Emily
Beef fajitas with salad
Will
White fish thai curry
Elisabeth
Chicken Indian style with rice and naan bread
Frode
Chicken w/bacon, spaghetti, tomato salad
Emily
Chicken chorizo casserole with potatoes
Will
Chicken with sticky soy sauce and coconut rice
Elisabeth
Lamb with mashed potatoes
Frode
Pork chops, potatoes, green beans
Emily
Cottage pie
Will
Pork peanut stir fry
Elisabeth
Norwegian hunter's stew
Frode
Autumn stew with beef
Emily
Beef pad thai stirfry
Will
Moroccan lamb tagine with cous cous
Elisabeth
Chili con carne with rice
Frode
Stew of sausage Normandie style
Emily
Goulash with potatos
Will
Indian chickpea vegetable curry
Elisabeth
Pizza or pasta with Serrano ham
Frode
Pasta carbonara (tinned meat)
Emily
Jambalaya rice- with any meat or just vegetables
Will
Dried apricot, macadamia/cashew nut and chicken cous cous
Elisabeth
Tomato soup with bread
Frode
Pizza with Serrano ham


Dersom noen vil sende oss et julekort, så har vi en postadresse på St. Lucia, der vi er fram til 18.12.

Friskus, ARC
IGY Rodney Bay Marina
PO Box 1538
Castries
Saint Lucia
West Indies 

Hele mannskapet som skal seile Friskus over Atlanteren

Barna er klare de også!

2 kommentarer:

  1. Hei alle sammen. Nå er alt klappet og klart for seilasen over Atlanterhavet . Leser at alt er nøye planlagt , som vanlig. . Flinke dere. Så er det bare å ønske dere alle syv , en fin seilas over. Klem fra Siv

    SvarSlett
  2. Kjære dere ! Så fint at dere er godt i rute til morgendagens store avreise og at det er så hyggelig stemning ombord. Menyen ser velassortert ut og bananer er jo veldig godt ! Får håpe dere ikke får "blindpassasjerer" i dem ! Så at svigersønnen hadde en "imponerende" liste over reparasjoner og vedlikehold, så da slipper dere nok mer av det ute på havet !? Vi kommer til å tenke på dere nesten hele tiden og følger dere i tankene over havet. Her er det -5 og hvitt i Vardåsen, så der lager de sne - sikkert fjernt for dere ! Hils til Will og Emily - ønsk dem god tur og si vi er glade for at de er vel ombord. Vi ønsker dere en flott og trygg seilas - og pass godt på dere selv ! Stor følgeklem mormor+moff

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.