Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

torsdag 12. november 2015

Gjesteblogg nr 2 fra Farmor og Farfar



Den norske hytta har som regel sin hyttebok der gjestene kan kvittere for et godt opphold.  Seilbåter har ikke hyttebok, ei heller Friskus, så vi tyr til den moderne varianten:  Gjesteblogg.

Vi (farmor og farfar) har nettopp kommet hjem etter 1 ukes besøk i Friskus som nå ligger i havn i Las Palmas.  Der samles ARC-deltakere fra mange land før starten over Atlanteren 22. november.  Ca. 250 båter samles i en stor havn.  Friskus ligger på den såkalte familiebrygga.  Der hørtes barnestemmer fra mange land, også andre norske. 

Farmor og barna på shopping
Det var en opplevelse å gå bryggelangs mellom alle båtene, alt fra ”vanlige” seilbåter til enorme skip.  I dagene før start er det stor aktivitet der med proviantering, reparasjoner, testing, riggsjekk, sikkerhetssjekk m.m.  Jeg var bl.a. med på proviantering i et stort supermarked.  Storhandel gir gratis tilkjørte varer.  Vi opplevde også et fransk TV-team mens vi var der.  De søkte å fange stemningen rundt alt dette.  Spesielt gøy var det at Elise ble med i ett opptak!  I havneområdet var det restaurant, verksted, svømmebasseng og ikke minst en ønskedrøm av en båtbutikk.  Frode sa at der hadde de ”alt”!

Hvitvin og prat på dekk

Feiring av Farfars bursdag
Vi var som sagt på en ukes besøk.  De 4 første dagene var vi sammen med barna mens Elisabeth og Frode var på dykkerkurs.  Likevel ble det noen felles timer på ettermiddag/kveld.  Ole Jonnys bursdag ble feiret om bord.  Spesielt artig var det at Silje, Øyvind og Elise hadde forberedt seg med mange kreative egenproduserte gaver, pluss en flott danseoppvisning.

Selv i november er det deilig sommervarme på Kanariøyene, og vi hadde flere besøk i svømmebassenget.  Dagstur til Aqualand sør på øya ble en suksess.  Alle 3 barna + farfar boltret seg i sklier og basseng.  ”Labyrinten” var sesongens nyhet, og den var visst kjempegøy.  Farmor har aldri vært spesielt tiltrukket av karuseller og badesklier, men noen må jo også være badevakt.




En av dagene var vi  lærere på Friskus-skolen.  Elevene skrev og tegnet turbok om dagen i Aqualand.  I friminuttet tok vi en svømmetur!  I siste time instruerte farfar i knuter.  Små taubiter ble til praktiske knuter, laget på rekordtid og i blinde.

Av praktiske grunner overnattet vi på hotell under oppholdet, ca. 20 min. gange opp i byen.  I tillegg til god mosjon var det en fin tur langs strandpromenaden.  Silje, Øyvind og Elise overnattet hver sin natt sammen med oss på hotellet.  Der var det Wi-Fi og de kunne se NRK-super.   Stor stas!  Og denne nett-tilgangen var redningen på lørdag da Elise fikk se finalen i MGP-junior direkte.  Da samlet hele familien seg til ”fest” på rommet, og barna fikk spise alt godteriet fra Halloween.  For en lykke! Det var i tillegg svært populært med hotellfrokost fordi frokostdesserten var pannekaker med sirup og Nugatti.  Ikke hverdagskost nei.

Fortellingen om ”overraskelsen hjemmefra” er tidligere godt dokumentert på denne bloggen, men fra transportørens side vil vi gjerne si at det var en stor glede å overbring ”skattekurven”.   Det er også godt for besteforeldre å oppleve at de store og små barna våre får så mye omtanke fra gode venner hjemme.

Søndag 8. november tok vi farvel med en glad, spent og forventningsfull familie.  De har travle og hyggelige dager framover mot ARC-start, og en ting er helt sikkert, de er svært godt forberedt på Atlanterhavsferden.  Og hvis noen er bekymret . . . . .  vi overhørte rigg-ekspertens kommentar etter sjekken:  Best ship, so far!

Tusen takk for oss.
Farfar og farmor/Ole Jonny og Randi

I

1 kommentar:

  1. Hei igjen alle sammen. Ser at dere har hatt det fantastisk i Las Palmas , og igjen fått oppleve mye. Det må ha vært morsomt å få besøk av både familie og gode venner. Så artig at farmor og farfar hadde med brev og gaver fra venner av ungene. Skjønner at det må ha vært stor stas. Har aldri selv vært i Las Palmas, men ser ut som et fint sted med flotte strender. Synes det er gøy å følge dere på veien Ja nå er vel alt klart til den "lange " overfarten. Godt , for alle at dere er mange i følge og at dere har THE BEST SHIP. Så er det bare å ønske dere god seilas videre .KLEM FRA SIV.

    SvarSlett

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.