Velkommen

Velkommen til Friskus-Bloggen!
Her kommer vi til å skrive litt om båten, forberedelse og alt vi opplever på turen vår!

Friskus på Skauern

Friskus på Skauern
Friskus

tirsdag 17. november 2015

Overraskelsesbesøk og forberedelser i Las Palmas



Dagene her i Las Palmas har gått utrolig fort. I tillegg til å gjøre båten klar for overfart, være med på arrangementer i regi av ARC(Atlantic Rally for Cruisers) og ha skole med barna, har vi fått flere hyggelige besøk og «ommøblert» barna fra 3 til en lugar for å kunne ta imot vårt ARC mannskap.

Las Palmas er så mye mer enn strander, og en dag leide vi bil og dro på tur i innlandet. Det er utrolig grønt og frodig her, og Frode skulle nok gjerne ønsket seg en kabriolet der vi kjørte på små snirkelveier oppi fjellsidene. Utsikt og veier sto ikke noe tilbake for Trollstigen, tør jeg påstå. Sør på øya er det noen store sanddyner, og der fikk barna ake på sandfjellene, i mangel av snø og akebrett.
Oppi fjellene ved Teror


Store sanddyner ved Maspalomas


Silje og Øyvind leker og aker på sandfjellene


Deilig å kunne slappe av på storesøster på veien hjem

Vi har hatt sikkerhetssjekk og riggsjekk av båten. Det første gikk greit, det eneste de hadde å påpeke var at lysene i redningsvestene våre hadde gått ut på dato(!), så de gjorde jobben sin grundig! Vi hadde også besøk av «Jerry The Rigger», som gikk over hele riggen sammen med Frode.  Til og med en del bra tips klarte vi å plukke opp, og han fant en startende sprekk i beslaget mellom kicken og bommen, så det må byttes. Frode hadde gledet seg til legenden Jerry skulle komme, så når han da avsluttet med å si at « «This is the best boat so far», da kunne ikke dagen bli bedre.
Jerry The Rigger mente Friskus var "The best boat so far"

Det viste seg at Øyvinds gode klassekamerat Mathias var på ferie på Gran Canaria nå, og en dag tok de seg en tur for å hilse på. Mathias visste ingenting, og ble både forfjamset og overrasket da Øyvind plutselig sto foran ham. Guttene hadde en super dag sammen med lek, skravling og jollekjøring, og vi voksne fikk en dag med bare avslapning, veldig hyggelig var det med besøk!
Øyvind fikk hyggelig besøk av Mathias med foreldre
Gutta lekte og hadde det veldig gøy!

Hvert år arrangerer ARC et veldedighetsprosjekt som går ut på å plante trær for å bøte på den store snauhogsten øyas regnskog har vært utsatt for. Vi tenkt e at bedre naturfagstime går det ikke an å få, så vi ble med! Bussen kjørte de samme kronglete veiene som vi hadde kjørt med bil noen dager før, men det gikk åp hengende håret, det er bare å tute litt ekstra hardt før svingen…… Etter en 20 minutters gåtur opp mot fjellet fikk vi utdelt krafser og trær, og satte i gang med å plante. Hullet vi gravde måtte være dypt, og vi måtte legge netting rundt treet så ikke kaninene skulle komme å spise det opp. Elise ble med ett mer interessert i kaniner enn av treplanting. Ca 200 trær klarte vi å plante, og så får vi bare håpe at flesteparten overlever der oppe i fjellet.
VI har vært med på å plante ny regnskog

Treplanting er hardt arbeid

Plutselig en kveld banket det på, og det var vel et mildt sagt overrasket uttrykk som møtte  mine to gode kollegaer Stina og Inger som  sto på badeplattformen! I all hemmelighet har de altså reist ned hit for å besøke meg, og få seg litt sol. Ingenting hadde Frode sagt eller røpet, så dette var en stor og hyggelig overraskelse J  Etter litt vin og mye skravling var det klart for ARC velkomstparty, der det ble enda mer skravling. Vi holdt ut til litt over 24, og avtalte å møtes på stranda neste dag.

Stina og Inger på overraskelsesbesøk
Den første av flere hyggelige kvelder ute


Playa de Las Canteras er en lang sandstrand der «alle» turister samles, men vi kunne jo ikke være 3 uker på Gran Canaria og ikke gå på stranden en eneste dag. Bølgene var store, og vi skulle nok vært mer forsiktige med hvor vi satt, for plutselig kom en stor bølge sg skylte over oss og tok med seg alt vi hadde med ut i vannet! Heldigvis var folk raskt på beina og hjalp til å plukke det sammen igjen, og vi fikk med oss det meste hjem igjen. Det ble likevel en «interessant» taxitur tilbake til marinaen, for vi var mer våte enn tørre, og hadde med oss en halv sandkasse inn i bilen. Taxisjåføren fikk rikelig med tips;)
Barna bygde demning, men det holdt ikke den store bølgen ute.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvis du liker innlegget, eller har spørsmål til oss; legg gjerne igjen en kommentar, så svarer vi så snart vi har nettforbindelse igjen! Hilsen Elisabeth

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.